Rizespor'da Olağan Genel Kurulu Toplantısı

Rizespor'da Olağan Genel Kurulu Toplantısı

Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulubü Derneği'nin 45 dakika süren 80. Olağan Genel Kurulu Toplantısında Metin Kalkavan yeniden başkanlığa seçildi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 80. Olağan Genel Kurulda, divan başkanlığını Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptı.  Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen olağan genel kurul toplantısına 217 delegeden 117 delege katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısında faaliyet raporu ve mali rapor okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından tek listenin oya sunulduğu kongrede Metin Kalkavan başkanlığındaki liste okunarak açık oylama ile kabul edildi.

Dernek Başkanı Metin Kalkavan’ın selamlama konuşmasının ardından delegelerden Ömer Şan bir konuşma yaptı. Şan konuşmasında “Yapılan Genel Kurul’un Çaykur Rizespor futbol takımı ile herhangi bir ilgisi olmadığı, sadece dernek kongresi olduğu ifade ediliyor. Daha önce yapılan açıklamalarda ise ne ilginçtir ki, Çaykur Rizespor’un Rize’ye açılacağı ve Rize ile bütünleşeceği ifade ediliyordu. Yıllardır Rizespor’u takip ediyor, 30 yıla yakın bir süredir de Genel Kurul Delegesiyim. Bugüne kadar böyle bir Genel Kurul görmedik. Rizespor, 12 Eylül darbesi de dahil olmak üzere, en alt liglere dahi düştüğümüz dönemlerde dahi Rizespor bugün olduğu kadar ezilmedi ve kötü duruma düşürülmedi. Bir Genel Kurul yapılıyor ve Genel Kuruda 400 delegesi olduğu söyleniyor ancak salonda ne yazıktır ki gönderilen çiçekler dahi delegelerden fazla. Futbol faaliyeti olmayan, futbolla ilgili herhangi bir açıklama, rapor veya bilgi verilmeyen bir Çaykur Rizespor kongresi yaşıyoruz. Futbolun olmadığı bir Çaykur Rizespor, Rize ile taraftarla nasıl bütünleşecek? Ülkemizin en köklü kulüplerinden olan bu güzide kulübün 80. Genel Kurulu’na ne yazıktır ki, Rize milletvekilleri dahi telgrafla kutlama gönderiyor” dedi.

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'de, Metin Kalkavan'ın yeniden kulüp başkanına seçildiği kongrenin 45 dakika sürmesi dikkatlerden kaçmadı.


İŞTE YENİ YÖNETİM ASİL

Kalkavan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Halim Mete, İmdat Sütlüoğlu, Ömer Faruk Ofluoğlu, Ekrem Yüce, Süleyman Basa, Cengiz Mataracı, Hasan Kartal, Sadullah Köse, Süleyman Pınarbaşı, Ali Haydar Er, Mustafa Baltacı, Ali Rıza Köroğlu, Ali Osman Çelik, Rafet Suyabatmaz'dan oluştu.


YEDEK ÜYELER

Bekir Mete, Adnan Torlak, Murat Kurt, Erdal Yaşar Hoşver, Aykut Ferah, Hüseyin Kutlu, Bayram Ali Kavalcı

TARAFTAR DERNEĞİ'NDEN PROTESTO

Kongre sonrasında kürsüye gelen hakan Yıldırım isimli Çaykur Rizespor Taraftarlar derneği isimli bir taraftar ise taraftar dernekleri olarak Çaykur Rizespor yönetiminde bir kişiyle temsil edilmek istediklerinden ve taraftarın sesi olarak Hakan Köroğlu'nun yeni yönetimde yer alması için 3 bin imza topladıklarını ancak kabul edilmediğinden taraftarın sesinin yer almadığı bir yönetimi protesto ettiklerini açıkladı.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.