Rizespor'un ilk 2 umudu devam ediyor

Rizespor'un ilk 2 umudu devam ediyor

Bank Asya 1. Ligde 28. hafta karşılaşmaları bir maç dışında tamamlandı. Çaykur Rizespor’un Süper Lig yolunda ilk iki iddiası Denizli’de kaybedilen iki puana rağmen devam ediyor.

Bank Asya 1. Ligde 28. hafta karşılaşmalarına bugün oynanan 5 karşılaşma ile devam edildi. Günün son maçında Boluspor deplasmanda Bucaspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Haftanın maçları bugün(Pazartesi) oynanacak Karşıyaka-Sakaryaspor mücadelesi ile tamamlanacak.

Deplasmandaki Denizlispor beraberliği ile çok önemli iki puan kaybetmesine rağmen puanını 46’ya yükselten Çaykur Rizespor kaybedilen iki puana rağmen yine de ilk ikiye girerek Süper Lige direkt yükselen takım olma ümidini koruyor. Zira lider Elazığspor’un Kasımpaşa ve Konyaspor, Elazığspor’un ardından ikinci sırada bulunan Akhisar Belediye ve Gençlik Spor’un ise hem Konyaspor ile hem de temsilcimiz Çaykur Rizespor ile deplasman maçları bulunuyor.

16 PUAN RİZE'Yİ DİREKT SÜPER LİGE TAŞIYABİLİR

Kalan 6 maçın 4’ünü deplasmanda oynayacak lider Elazığspor’un bu deplasman maçları içinde en zor olanları kuşkusuz Süper Ligi hedefleyen Kasımpaşa ve son maçı olan Konyaspor maçları olacak. Elazığ gibi Konya ile deplasman karşılaşması bulunan 52 puanlı Akhisar Belediyesi, ayrıca Denizlispor ve ligin son haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Zirvede yer alan bu iki takımın kalan maçlarında kaybedecekleri puan kayıpları iç saha maçlarında arzu ettiği sonuçları alamayan temsilcimiz Çaykur Rizespor’un kalan maçlarda 4 iç saha maçını kayıpsız geçmesi halinde deplasmandaki küme düşmesi kesinleşmek üzere olan İstanbul Güngörenspor ile Boluspor karşılaşmalarından alacağı 4 puanla kalan 6 maçtan 16 puan çıkartarak adını Süper Lige yazdırma ihtimali oldukça yüksek bir ihtimal.

30. HAFTADA DEV MAÇLAR

Ligde 49 puanla 3 ve 4. sırayı paylaşan Kasımpaşa ve Konyaspor ise 3’er deplasman maçına çıkacak. Kasımpaşa’nın özellikle içerde oynayacağı Elazığspor mücadelesi ligdeki sıralamayı etkileyebileceği gibi Kasımpaşa’nın da ilk iki içerisinde yer alıp almayacağını büyük ölçüde belirleyecek karşılaşma olacak. İki hafta sonra 30. haftada Kasımpaşa evinde Elazığspor ile oynarken aynı haftada Konyaspor ise Akhisar Belediye ve Gençlik Spor’u konuk edecek. Bu iki maçtan çıkacak sonuçlar ligin zirvesini büyük ölçüde belirleyecek karşılaşmalar olacak.

İşte 28. haftada alınan toplu sonuçlar ile puan durumu ve ilk 5 içerisinde yer alan takımların kalan 6 maçı:

28. HAFTANIN SONUÇLARI

Denizlispor - Çaykur Rizespor : 1-1

TKİ Tavşanlı Linyitspor - Akhisar Belediye ve Gençlikspor : 1-2

Konyaspor - Giresunspor : 1-1

K. Erciyesspor - Gaziantep B.B.Spor : 2-1

Kartalspor - İ. Güngörenspor : 2-2

Elazığspor - Göztepe : 3-0

Kasımpaşa - Adanaspor : 1-1

Bucaspor - Boluspor : 0-2

2 Nisan Pazartesi

19.00 Karşıyaka - Sakaryaspor

28. HAFTANIN PUAN DURUMU



29.HAFTA MAÇLARI





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.