Samsun'da Maç Sonrası Açıklamalar

Samsun'da Maç Sonrası Açıklamalar

PTT 1. Lig’in 22. haftasında Samsunspor kendi sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Samsunspor’un 4-0’lık farklı üstünlüğü ile sona erdi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise hak eden takımın kazandığını ifade ederek, “Söylenecek çok fazla bir şey yok. Skorun tamamen psikolojik etkisi olabilir. Bu yolda kaybetmek var. Maç 5-0 da, 6-0 da olabilirdi, daha farklı da kaybedebilirdik. Dolayısıyla böyle bir günde puan kaybetmemek ve maçı kaybetmemek önemliydi ama başaramadık. Bunun telafisi önümüzdeki haftalarda bizim elimizde. Biz kötü günümüzdeydik, rakibimizde çok iyi bir günündeydi. Böyle bir tablo olunca da böyle bir skorun ortaya çıkması doğaldır. Neticede hak eden bir takım farklı bir şekilde kazandı. Kendi içimizde rakibi hafif alma gibi bir şey asla olmaz. Futbolcular kendi içinde zaman zaman yaşabilirler. Ama öyle bir hadise olduğunu da zannetmiyorum. Biz bu yolda mutlaka maç kaybedeceğiz ama böyle kötü olarak kaybetmek bizim için üzücü oldu. Biz bu hafta gol atmayı bırakın pozisyona girmekte bile sıkıntı çektik. Bunu telafi ederiz. Kendi bozduğumuz işi kendimiz düzeltiriz. Bu takım bunu düzeltecek kapasitededir. Bu maç hepimiz için hayal kırıklığı oldu” açıklamasında bulundu.
Çaykur Rizesporlu oyuncu Cenk Ahmet Kılıç ise beklenmedik bir yenilgi aldıklarını kaydederek, “Buraya yenmek için gelmiştik ama sahada bunu yansıtamadık. Elimizden geleni yapamadık. Takım olarak kötü bir oyun sergiledik. Haftaya Bolu maçında bunu telafi edeceğiz” diye konuştu.
Çaykur Rizesporlu oyuncu Sezer Özmen ise, istemedikleri bir sonuç aldıklarını dile getirerek, “Hocamızın vermiş olduğu direktifleri sahaya yansıtamadık. Bu mağlubiyeti aldığımız için herkesten özür diliyoruz” ifadesinde bulundu.

 Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, Samsunspor için ihtiyaç olan puanları aldıklarını belirterek, “İkinci yarı içerde oynadığımız üçüncü maçımızı oynadık. Takımımı bulunduğu yerden yukarı çıkarmak ve sahada cesaretli bir takım duruşu sergilemeye başladık. Her hafta Samsunspor’un oynayacağı maçlarda 3 puanlara adayız. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Çaykur Rizespor bol gollü maçlar kazanıyor. Biz de hem kendimizi ifade etmek istiyorduk hem de kazanmamız gereken maçtı. Çok cesaretli, istekli ve coşkulu oynadık. Maçtan önce ‘böyle bir skor bekliyor musunuz?’ diye sorsaydınız, ‘1-0 olsun bizim olsun’ derdik. Ama tabii ki kaçan gollerde var. Bugün sahada Çaykur Rizespor’a karşı alın teri döken arkadaşlarımıza, seyircilerimize gönülden çok teşekkür ediyorum. İhtiyacımız olan 3 puanları alıp bulunduğumuz yerden yukarılara doğru çıkmak istiyoruz. Daha önce iyi oynadığımız maçları kazanamıyorduk. Devre arası aramıza katılan ve içerde kalan arkadaşlarımıza vücut dili yansıdı. Şimdi daha birlikte, coşkulu ve güçlü bir yapıya ulaştık. Şimdi iyi oynadığımız maçları kazanmaya başladık. İhtiyacımız olan 3 puan için bugün biz cesaretli davrandık” dedi.
Bir basın mensubunun, Çaykur Rizespor’un Samsunspor’u hafife alıp almadığına ilişkin sorusuna ise Besim Durmuş, “Samsunspor’u hafife alamazlar. Samsunspor’un devre arasında açığa çıkan bir enerjisi var. Türkiye Samsunspor’un farkında” cevabını verdi.
Maçta 3 gol atan Samsunsporlu oyuncu Nikolay Emilov Dimitrov, maçı kazandıkları için mutlu olduğunu dile getirerek, “Çaykur Rizespor çok güçlü bir takım. 3 puanlara ihtiyacımız var. Galibiyetlere devam edecek. Böyle devam edersek inşallah Play-off’lara kalacağız” şeklinde konuştu.
Samsunsporlu oyuncu Erdem Şen ise, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, “Ben ikinci yarı oyuna girdim. Takım zaten o ruhu yakalamıştık. Takım arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bolu maçını kaybettiğimiz için bugün patladık. Çünkü Bolu’da elimizdeki maçı kaçırdık. Bizim yenemeyeceğimiz takım yok. Çaykur Rizespor çok iyi bir takım” diye konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.