Samsunspor: 3 - Fenerbahçe: 1 Maç Özeti ve Golleri

Samsunspor: 3 - Fenerbahçe: 1 Maç Özeti ve Golleri

Süper Toto Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Müsabaka, ev sahibi takımın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Maçta üç gol birden atan Samsunsporlu golcü oyuncu Theofanis Gekas hattrick yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Samsunspor'la karşı karşıya geldi.

19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Samsunspor 3-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Karşılaşmada Samsunspor'a galibiyeti getiren golleri 41. dakikada penaltıdan olmak üzere, 71. ve 75. dakikalarda Theofanis Gekas kaydetti. Fenerbahçe'nin tek sayısını ise 5. dakikada Miroslav Stoch kaydetti.

MAÇIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ BURADA! TIKLAYIN...

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligde 48 puanda kalırken lider Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Samsunspor ise bu galibiyetle puanını 20'ye yükseltti.

ALEX YEDEKLERDE

Teknik direktör Aykut Kocaman, kadroda sürpriz bir değişiklik yaparak ilk 11'de çıkması beklenen Alex De Souza'nın yerine Özer Hurmacı'yı sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli takımda Samsunspor karşısında sakatlıklarını Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu ve Sezer Öztürk maç kadrosunda yer alamadı. Öte yandan Senegal'den henüz dönmeyen Issiar Dia ve yeni transfer Moussa Sow ile kadroya alınmayan Bilica karşılaşmada yer alamayan diğer isimler oldu.

BAKKAL İLK KEZ

Karadeniz temsilcisinde ise devre arasında transfer edilen Uğur Boral ilk kez eski takımına karşı forma giyerken, Hapoel Haifa'dan 3 gün önce transfer edilen Kelhar'de ilk 11'de yer aldı.

Kırmızı-beyazlılarda teknik direktör Mesut Bakkal da ilk kez takımın başında sahaya çıktı.

ÖZER VE STOCH HATAYI AFFETMEDİ

Yoğun taraftar desteği ile başlayan karşılaşmada iki takım da mücadeleye tempolu başladı.

Sarı lacivertli takım rakip yarı alana oyunu yıkmaya başladığı dakikalarda ise erken bir gol bularak ev sahibi ekibe adeta soğuk duş yaptırdı.

5. dakikada orta alanda Kemal'in kaptırdığı topu tek pasla Stoch'a aktaran Özer'in pası savunmanın arkasına sarktı. Slovak oyuncu kaleci Ertrğrul'dan kurtardığı topu dar açıdan kaleye gönderdi ve sarı lacivertli takım öne geçti.

KARŞILIKLI ATAKLAR

Sarı lacivertli takım erken golün ardından ikinci golü bulmak için rakip kaleye ataklarını sıklaştırdı. İlk 30 dakikalık bölümde iyi savunma yapan ev sahibi ekip, kalesinde fazla gol pozisyonu vermedi.

Fenerbahçe'nin öne geçmesinin ardından Samsunspor ise, kendi yarı alanından çıkmakta zaman zaman zorlansa da ev sahibi ekip özelikle Ekigho'nun olduğu sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi.

PENALTIYI ALDI, GOLÜNÜ ATTI

Karşılaşmada dakikalar 41'i gösterdiğinde ise Samsunspor penaltı kazandı. Sağ kanattan yapılan Serdar ile ikili mücadeleye giren Gekas yerde kaldı. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, pozisyonda penaltıya hükmetti. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Gekas, topla Volkan'ı ayrı köşelere göndererek skora dengeyi getirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.



FENERBAHÇE BASTIRIYOR

İkinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başlayan Fenerbahçe takımı, eşitliği bozmak için Stoch ve Özer'le yüklenmeye başladı. İkilinin sürüklediği ataklarda Bienvenu ceza sahası içinde topla buluşmakta zorlanırken, Samsunspor hızlı hücumcularıyla gol aramaya devam etti.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında baskılı oyununu sürdüren sarı lacivertli takım gol bulmayı başaramadı.

KURTARICI ALEX OYUNDA

Dakikalar geçtikçe gol bulamayan Fenerbahçe'de oyuna kaptan Alex dahil oldu.

Maçın 62. dakikasında Özer'in yerine oyuna dahil olan Brezilyalı yıldız, özellikle duran toplarda topun başına geçerek sarı lacivertlilerin ataklarına yön verdi.

GEKAS PATLADI, DURDURULAMADI

Fenerbahçe'nin gol aradığı dakikalarda sahneye çıkan Samsunspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Theofanis Gekas, karşılaşmaya damgasını vuran isim oldu.

Karşılaşmada dakikalar 71'i gösterdiğinde Serdar'dan seken topla birlikte kale sahası önünde müthiş dönen Gekas, topu köşeden ağlara gönderdi.

Müthiş performansını sürdüren Yunan golcü, 75. dakikada Serdar Özkan'ın ortaladığı topa kale sahası sağ çaprazından etkili bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak herkesin bakışları arasında filelere gitti ve karşılaşma 4 dakika içinde 3-1'e geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Fenerbahçe atakları sonuçsuz kalınca, karşılaşma 3-1'lik Samsunspor galibiyetiyle sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.