Samsunspor Başkanı Yıldırım, Çay TV'de Soruları Yanıtladı

Samsunspor Başkanı Yıldırım, Çay TV'de Soruları Yanıtladı

Kulüp üzerinden haksız para kazanan bazı çevreleri uzaklaştırdığını ve bu yüzden bazı çevreler tarafından eleştirildiğini ifade eden Yüksel Yıldırım, "Samsunspor'dan beslenen bazı kişilerin beslenme damarını kestim ben. Onlar ciyak ciyak bağırıyor" dedi.

YILPORT Samsunspor A.Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım, Çay TV ekranlarında yayınlanan "25. Saat" programına konuk oldu. İbrahim Eksilmez'in sorularını yanıtlayan Yıldırım, hedeflerinin Süper Lig olduğunu söyledi.


Yalnızca Süper Lig'e çıkmayı başarı olarak nitelendireceğini ifade eden Yıldırım, 5 yıllık bir proje ortaya koyduklarını ve bir takımdan öte bir kulüp yaratmak istediklerini kaydetti. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın Samsunspor'a getirilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Ben 2'inci ligde Samsunspor'u aldığımda Manisa FK'nın 6 puan gerisindeyken, Ertuğrul hocayı ikna edip Samsunspor'a getirdim. Ama millet Türkiye'de 'Ertuğrul hocanın düştüğü duruma bak. 2'inci lige gitti' dedi. Ama biz Ertuğrul hocaya 'İkinci lige geliyorsun' demedik. 'Samsunspor'a geliyorsun' dedik. Samsunspor bir proje dedim. Ve ona projemi anlattım. Biz 5 yıl için yapılmış bir projeyle yola çıktık. Biz daha ilk adımı attık. İlk senemizde şampiyonluğu yaşadık. Bu yıl da hedefimiz TFF 1. Lig'de şampiyon olmak. Onun için beraber bir kadro kurduk. Biz yürekten inanıyoruz. Bu sene biz şampiyon olacağız." dedi.


Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasının kendilerine çok büyük bir avantaj sağladığını belirten Yıldırım, "Samsunspor için çok ideal bir durum var. Bu fırsatı iyi kullanmamız lazım. İyi bir transfer yaptığımızı düşünüyoruz. 2'inci ligdeyken 1'inci ligin iskeletini kurduk. Türkiye'de alışılmışın dışında birşey yapıyoruz biz. Nedir bu? Şampiyon olan takım genelde hocasını gönderir, takımdaki oyuncuları değiştirir. Ama biz Samsunspor olarak 2'inci ligdeyken Süper Lig ve 1'inci ligden oyuncular transfer ettik." ifadelerini kullandı.


"Organizasyona Şimdiden Başladık"
Samsunspor'un şampiyonluk kutlamalarını şimdiden organize etmeye başladıklarını dile geitren Yıldırım, "Bu müjdeyi Samsun'a veriyorum. Cumhriyet Meydanı'nda bir kutlama, stadda bir kutlama olacak. Biz şampiyonluğumuzu sahada savaşarak kazanacağız. Bu sene Samsunspor'un şampiyonluğunun önü engellenemez. Ama sportif olarak. Masa başında değil." şeklinde konuştu.


"200 Milyon TL Harcadım"
Başkan olduğunda kulübün yakalaşık 100 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Yıldırım, geçen sezon sonu borç ve transferlere 150 milyon TL para harcadıklarını aktararak "Onun üstüne şimdi harcıyorum. Akademi yapıyorum. Nuri Asan tesislerini baştan aşağı yeniledik. Batı parkta Türkiye'nin alışık olmadığı, mükemmel bir altyapı tesisi yapıyoruz. Bunların hepsiyle beraber bu sene sonunda harcadığımız var 200 milyon TL'yi geçecek. 200 ile 250 milyon TL arası parayı ben kendi cebimden Samsunspor için harcadım." diye konuştu.


"Beslenme Damarlarını Kestim"
Buna rağmen bazı insanlara yaranamadığını söyleyen Yıldırım, "Samsunspor'dan beslenen bazı kişilerin beslenme damarını kestim ben. Onlar ciyak ciyak bağırıyor. Bunun içinde basın da taraftar da eski yöneticiler de takımla ticari ilişkisi olanlar da var. Hepsi bir anda bana düşman oldular. Önemli değil çünkü arkamda koca bir şehir var şu an. Onun için kimseye hesap vermek zorunda değilim. Kendi paramı harcıyorum." dedi.


İlk başkan olduğunda bazı eski futbolcuların kulübe geldiğini ifade eden Yıldırım, bu isimleri kulüpten gönderdiğinde bazı yerel gazetelerde kendisine yönelik hakaret içeren yazıların yazıldığını aktardı. Kulübe gelmeyerek kulüp üzerinden para kazanan bazı isimleri kulüpten gönderdiğini söyleyen Yıldırım, kulübün parasını har vurup harman savuranların bütün beslenme damarlarını kestiğini aktararak "Dedik ki, deniz bitti. Öyle bir Samsunspor yok. Bu Samsunspor farklı bir Samsunspor. Arması, rengi, herşeyi aynı ama mantalite ve yönetim olarak farklı bir Samsunspor." şeklinde konuştu.

20 Ocak Anıtı, Stadın Önüne Konulacak
20 Ocak 1989'da Samsunspor'lu 3 futbolcu, 1 teknik direktör ve 1 şöförün hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasını hatırlatan Yıldırım, "Senelerdir Samsun halkı bir anıt istiyordu, yapılmadı. Ben yapacağım diye yola çıktım, olaylar oldu. 'Biz yapacaktık, o yapacaktı' Hala hiç kimsenin birşey yaptığı yok. Herkes konuşuyor. Ben siparişi verdim. Bu anıt geliyor. 20 Ocak'a kadar stadın önüne konacak." dedi.


"Şampiyonluğun Ardından Kimse Aramadı"
Geçen yıl yaşanan şampiyonluğun ardından bir belediye başkanı veya milletvekilinin kendisini aramadığını söyleyen Yıldırım, "Birileri Samsunspor'un başarılı olmasını istemiyorlar. Ben bunu geç anladım. Onun için ben bu saatten sonra o mantıkta olan insanlara hizmet etmeyeceğim. Ben, cebinde para olmayıp yüreğinde Samsunspor sevdası olan, düşük gelirli, yokluk içinde olan, orta direk dediğimiz gerçek Samsunsporlulara hizmete edeceğim. İş adamından reklam istiyorsun, kombine al diyorsun, 'Param yok' diyor. Ondan sonra da orada burada paralar yiyorlar. Ben kendime istemiyorum ki. Şehrin takımına istiyorum." dedi.


"Bütün Başkanlar Cebine Para İndirmiş"
Kendisinin Samsun'a büyük geldiğini ifade eden Yıldırım, "Çünkü Samsun'da böyle bir şey görmemişler. Hep almışlar. Samsun'a gelen başkanların hepsi cebine para indirmiş. Hasbi Menteşoğlu dışında Samsunspor tarihinde gelip de başkan olup cebinden para veren yok. İçlerinde namuslu tabiki var. Ama ben bir sürü isim biliyorum, hepsi haksız paralar alıp gitti." ifadelerini kullandı.


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.