Samsunspor otobüsüne tren çarptı

Samsunspor otobüsüne tren çarptı

Karabükspor maçından dönen Samsunspor kafilesinin içinde bulunduğu otobüse tren çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Dün akşam oynanan Karabükspor maçının ardından karayoluyla Samsun'a dönen kafilenin bulunduğu Samsunspor otobüsüne, gece saat 03.40 sıralarında Belediyeevleri Kavşağı Bandırma Vapuru Müzesi önündeki hemzemin geçitte, Devlet Demir Yolları'na (DDY) ait tren çarptı. Trenin sol arka taraftan çarptığı otobüste büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, teknik heyet ve futbolcular büyük şok yaşadı.

Gece saat 03.40 sıralarında meydana gelen kazada, tren geçtiği sırada hemzemin geçit bariyerlerinin kapanmadığı ileri sürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

20 OCAK FACİASI
Samsunspor kafilesi daha önce de, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig müsabakasına giderken, 9.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsünün 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kaybetmişti.

SAMSUNSPOR'DAN AÇIKLAMA
Samsunspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Şoförümüz tarafından trenin gelişi son anda fark edildi, tecrübesiyle de aniden hızlanarak muhtemel bir facianın önüne geçildi" denildi.

Karabükspor maçı sonrası kente dönen Samsunspor kafilesini taşıyan kulüp otobüsüne, Belediyeevleri Kavşağı'ndaki Bandırma Vapuru Müzesi önünde bulunan hemzemin geçitte tren çarptı. Samsunspor resmi internet sitesinde kazayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada kazayla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Saat 03.40'da Çarşamba yönüne giden çift lokomotifli TCDD'ye ait trenin, hemzemin geçitten geçişi sırasında uyarı bariyerinin indirilerek kapatılmadığı görüldü. Şoförümüz tarafından trenin gelişi son anda fark edildi, tecrübesiyle de aniden hızlanarak olası bir facianın önüne geçildi. Ancak trenin, otobüsümüzün sol arka bölümüne şiddetli şekilde çarpmasına engel olunamadı. Kazada teknik heyetimiz ve futbolcularımızdan yaralanan olmadı. Ancak kafilemiz büyük bir şok yaşadı. Büyük bir kazadan şans eseri yara almadan kurtulan teknik heyetimize ve futbolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.