Sol Bamba'dan Çarpıcı Açıklamalar

Sol Bamba'dan Çarpıcı Açıklamalar

Trabzonspor'un yeni transferi Soulemane Bamba, kulüp takımları ve milli takımda bugüne kadar hiç kupa kazanamadığını belirterek, "Kariyerimin ilk kupasını Trabzonspor'da kazanmak istiyorum" dedi.

Bordo mavili takımın sezon başında İngiltere 1. Lig ekiplerinden Leicester City'den kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli oyuncu Sol Bamba, Trabzonspor Dergisi'nin yeni sayısında beklentilerini ve hedeflerini anlattı. Trabzonspor'a transferi öncesinde İngiltere ve Fransa'dan da teklifler aldığını belirten Sol Bamba, "Ancak her iki ligde oynayıp tecrübe kazandığım için yeni bir maceraya atılmak istedim. Bu macerada da büyük hedeflere oynamak ve Avrupa kupalarında mücadele etmek niyetindeydim. Bu nedenle Trabzonspor'u seçtim. Didier Zokora'nın burada olması benim için çok önemliydi. Uzun süre milli takımda birlikte oynadığım, kaptanlığımızı yapmış, bugüne kadar ki kariyeriyle büyük bir saygıyı hak eden bir isim. Onu Fildişi Sahilleri'ndeki tüm oyuncular bir ağabey gibi görüyor. Bu nedenle Zokora'nın Trabzon'da olması ve dostluğumuzun devam etmesi benim için çok önemli" dedi.

"BÜYÜK HEDEFLERE OYNAMAK İÇİN BURAYA GELDİM"

Trabzonspor'da teknik heyet ve profesyonel kadro olarak oldukça üst düzey bir ekiple çalıştıklarının altını çizen Bamba, "Teknik heyetimiz son derece üst düzey ve yetkin insanlardan oluşan bir ekip. Bununla birlikte çok iyi çalışan sağlık ekibimiz ve profesyonel çalışan bir kadromuz var. Ekipler arasında da iyi bir uyum bulunuyor. Uyumlu çalışan bir grubuz. Biz de oyuncu kadrosu olarak bu gurubun tamamlayıcı ve en önemli parçalarından biriyiz" diye konuştu. Takımın yeni sezonda Avrupa kupaları ve Süper Lig'deki hedeflerini de anlatan Bamba şunları söyledi:

"Zaten büyük hedeflere oynamak için burayı tercih ettim. Takım olarak hem Avrupa'da hem de ligde en yüksek hedeflere oynayacağız. Gidebildiğimiz en yüksek noktalara gideceğiz. Bunun için de sezon boyunca büyük bir mücadele vereceğiz."

"TUTKULU TARAFTAR SİZİ MOTİVE EDER"

Trabzonspor taraftarlarının takıma tutkusu ve desteğinin kendisine anlatıldığını ve Orduspor maçında da bunun bir bölümünü gördüğünü belirten Sol Bamba, "Şurası şüphesiz ki takımına tutkuyla bağlı bir taraftarın varlığı nereye giderseniz gidin size bir oyuncu olarak büyük bir motivasyon verir. Ama ben kişisel olarak da kendi kendimi motive etmeyi bilen, saha içinde odaklanmasını 90 dakika boyunca korumayı sağlayan bir karaktere sahibim. Bu ikisi birbirini tamamladığında sanırım yüksek bir motivasyonla oynayacağım. Leicester'da taraftarlarla ilişkim gerçekten çok iyiydi. Oynadığım ilk maçta Manchester City'ye bir gol atınca onlarla daha ilk aşamada çok iyi bir ilişki kurmuştum. Trabzonspor'da iyi bir performans sergileyerek taraftarlardan bu şekilde bir geri dönüş almak istiyorum" dedi.

"KULÜP YETKİLİLERİ EVE GELİNCE AİLEMİN TAVRI DEĞİŞTİ"

Futbola başladığı yılları anlatan Sol Bamba, "Futbola başlamamın en büyük sebebi ağabeyimdi. Ağabeyim futbol oynuyordu ve profesyonel futbolcu olmayı istiyordu ancak o bunu başaramadı. Ancak ben onun yolunu izledim ve şükürler olsun ki bu imkanı yakaladım. Bununla birlikte çocukken televizyonda izlediğim maçlar, orada yapılan hareketler ve atılan goller benim hayal dünyamda çok büyük bir etki yaratıyordu. Bu da futbolcu olmayı seçmemde çok büyük bir sebepti. Aslına bakılırsa birçok aile gibi benim ailem de futbola başladığım ilk dönemde futbolu ciddi bir meslek olarak görmüyordu ve futbolcu olmamı pek de istemiyorlardı. Eğitimime devam etmemden yanalardı ama ne zaman ki alt yapıda oynadığım dönemde kulüpten yetkililer eve gelip benim yetenekli olduğumu, bu işte uzun bir yol alacağımı söylemeye başladılar, o zaman ailemin de tavrı değişti. Sonrasında bana destek ve katkıları başladı" ifadesini kullandı.

"BENİ İLK PROFESYONEL MAÇIMA ÇIKARAN HALİLHODZİÇ'TİR"

Sol Bamba, Paris Saint Germain'de oynarken, Vahid Halilhodziç'le yaşadığı bir tartışma sonucu kadro dışı kaldığı söylentilerine de açıklık getirerek, "Vahid hocayla asla kişisel bir problemim olmadı. O benim kariyerimde çok büyük bir yere sahip bir insan ve beni ilk profesyonel maçıma çıkaran Vahid hocadır. Paris Saint Germain genç oyuncular için gerçekten çok zor bir kulüp. Çünkü çok büyük paraların döndüğü, büyük ve uluslararası yıldızların geldiği ve oynadığı bir yer. O yapı içerisinde genç bir oyuncu olarak tutunmanız bazen çok zor. O dönemde ben de çok gençtim. Hocayla hiçbir kişisel problemim olmamasına rağmen teknik ekipte bulunan yardımcı hocalardan biriyle yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle bir takım huzursuzluklar olmuştu ve kadro dışı kalmıştım" dedi.

"İLK KUPAMI TRABZONSPOR'DA KALDIRMAK İSTİYORUM"

Profesyonel futbol hayatında yaşadığı en büyük eksikliğin kupa kazanamamak olduğunu vurgulayan Sol Bamba, "Geleceğe dair hedeflerim kazanabildiğim en yüksek sayıda kupa kazanmak, başarı elde etmek ve uluslararası düzeyde daha tanınır, statüsü daha yüksek bir oyuncu haline gelmek. Şu ana kadar yaşadığım en büyük eksiklik bir oyuncu olarak kulüp takımlarıyla veya Milli Takım'la hiç kupa kazanamamış olmam. Öncelikle kariyerimin ilk kupasını kazanmak istiyorum. Bunu Trabzonspor'da gerçekleştirmek bana büyük bir keyif ve mutluluk verecek" dedi.

TARAFTARA MESAJ

Fildişi Sahilli oyuncu, taraftara da seslenerek, "Çok zorlu bir lig oynayacağımızı biliyorum. Bu ligin oldukça zor şartlarda oynandığını biliyorum. İyi oyunculara karşı mücadele edeceğim. Bu mücadeleye de gerek ben gerek savunmadaki arkadaşlarım ve takım arkadaşlarımın hepsi hazırız. Zorlu bir dönem yavaş yavaş yaklaşıyor. Bu dönemde hep yanımızda olacaklarını biliyoruz. Taraftarlarımızın sahada enerjimizin bittiği anlarda bize itici güç olmalarını diliyorum" ifadesini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.