Tarihi Genel Kurul bitti

Tarihi Genel Kurul bitti

58. madde tartışmalarıyla ilgili olarak yapılan Olağanüstü Genel Kurul sona erdi.

Disiplin Talimatnamesi'nde 'şike ve teşvik' ile ilgili küme düşmeyi öngeren 58. madde, kulüp temsilcilerinin katılacağı Genel Kurul'da oylanarak karara bağlandı.

TARİHİ GENEL KURULDAN KARELER

AÇILIŞI BAŞKANVEKİLİ LUTFİ ARIBOĞAN YAPTI

TFF'nin Olağanüstü Genel Kurulu, başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın açılış konuşması ile başladı. Genel Kurul'u oluşturan 300 delegeden, 226'sının hazır bulunduğunun tespit edildiğini söyleyen Arıboğan, toplantı için yeterli sayının sağlandığını belirtti ve açılışı yaptı.

TFF BAŞKANI AYDINLAR'IN AÇILIŞ KONUŞMASI

Türk futbol tarihinin en ciddi krizinin içinde olduklarını ancak buna rağmen bırakıp gitmeyi düşünmediklerini dile getiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Türk futbolu kurulduğundan bu yana en ciddi krizi yaşıyoruz. Çok üzüldük, çok kırıldık ama bu işi bırakıp gidelim demedik. Herkese karşı adiliz, çünkü biz herkesin federasyonuyuz. Sizlerin teveccühü ile seçilen otoriteyiz ama otoriter değiliz. Elbette belli kesimler üzülecek ama hukuk üstün gelecek" ifadelerini kullandı.

TFF olarak olağanüstü genel kurulu aldıktan sonra, kulüplerden destek mesajlarını aldıklarını da ifade eden Aydınlar, "Olağanüstü genel kurulu kararını açıkladığımızdan bu yana sayısız kulüplerden gelen destek mesajları ne kadar doğru bir karar aldığımızın göstergesidir. Bu gemiyi limana yanaştırmak için herkesten faydalanıyoruz, saygı sınırını aşmayacak her türlü eleştiriye açığız. Sorumluluk taşıyan bir kişi olarak doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Futbol ailesinin tüm kesimlerinin her kelimesine azami önem vereceğiz. Süreç başladığından bu yana masumiyet karinesi en çok konuşulan kavramlar oldu" diye konuştu.

Bundan sonra karar verme yetkisinin hukuk kurullarında olduğunu belirten Mehmet Ali Aydınlar, "Artık bir dahilimiz yok, top hukukta. Şimdi sırada savunma hakkı var. Dürüst olmaya, yasalara karşı sorumluluğumuzu bilmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TOPLANTIYA 1 SAAT ARA VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda, 10 kulüp başkanı, toplantıya 1 saat verilmesi yönünde bir önerge verdi. Oy birliği ile kabul edilen önergenin sonucunda, genel kurula 1 saat ara verildi.

1 saat ara verilmesi yönündeki önergenin, başta Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve Manisaspor Başkanı Kenan Yararlı'nın imzasını taşıdığı açıklandı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.