Tepki cezayı indirtti!

Tepki cezayı indirtti!

TFF Tahkim Kurulu, Trabzonsporlu Zokora'ya PFDK tarafından verilen 3 maçlık cezayı 2'ye indirdi.

Galatasaray maçında Felipe Melo'ya yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Trabzonsporlu Didier Zokora'nın cezasında indirime gidildi. Fildişi Sahilili futbolcunun 3 maçlık cezası 2'ye indirildi.

Zokora; Fenerbahçe ve Orduspor karşılaşmalarında oynayamayacak. 3 maçlık cezanın açıklanmasının ardından Trabzonspor Kulübü zehir zemberek bir açıklama yayınlayarak tepki göstermişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan Zokora açıklaması şöyle:

"İzlenen müsabaka görüntüleri ve savunma birlikte değerlendirildiğinde futbolcu Didier Zokora'nın rakip takım sporcusuna yönelik eylemini topla mücadele sırasında gerçekleştirdiği anlaşıldığından Trabzonspor tarafından yapılan itirazın kısmen kabulü ile PFDK tarafından FDT'nin 45. maddesi uyarınca şiddetli hareket olarak değerlendirilen fiilin FDT'nin 45.maddesinin ilk kısmında yazılı sert ve ciddi faul olarak nitelendirilmesine, PFDK'nca futbolcuya verilen 3 resmi müsabakadan men cezasının 2 resmi müsabakadan men cezası olarak tayinine, PFDK kararının bu şekilde düzeltilerek oybirliğiyle onanmasına karar verilmiştir"


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.