Tolga'dan ekmek dersi

Tolga'dan ekmek dersi

Bilbao taraftarının fırlattığı ekmeği yerden alan Tolga öpüp başına koydu ve direğin yanına bıraktı. Tepkisi ise ders niteliğindeydi: Somali’de insanlar ekmek bulamayıp açlıktan ölüyor

Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Athletic Bilbao ile deplasmanda golsüz berabere kalan Trabzonspor’da, kaleci Tolga Zengin hem yaptığı müthiş kurtarışlarla hemde son anlarda sergilediği örnek tavırla geceye damgasını vurdu.

Karşılaşma boyunca İspanyol taraftarlar tarafından sürekli taciz edilerek yabancı cisimlere maruz kalan deneyimli kaleci, konsantrasyonunu hiç bozmadı ve kalesinde devleşerek ‘gemisini kurtaran kaptan’ oldu.

Mücadelenin son dakikalarında ise deneyimli kalecinin başına ilginç bir olay geldi. Athletic Bilbao taraftarları, Tolga’ya ekmek fırlattı. Ekmeği kalesinin önünde gördüğün de çok şaşırdığını söyleyen Tolga, konuyla ilgili Habertürk’e özel açıklamalarda bulundu.

Tolga, “Bir baktım kalenin önünde ekmek var. Kalecilik hayatımda hiç böyle bir olayla karşılaşmamıştım. Şoke oldum. Somali’de insanlar ekmek bulamayıp açlıktan ölürken, Bilbao taraftarlarının bana ekmek atmasını hayretle karşıladım” dedi.

Ekmeği görür görmez yerden aldığını da belirten Tolga, “Ekmek nimet olduğundan hemen yerden aldım ve öpüp alnıma getirdikten sonra kale direğinin yanına koydum. Somali’de insanlar açlık çekiyor. Aklıma bir anda bu geldi. Çok üzülmüştüm” diye konuştu.

‘BİZ DAHA ŞANSLIYIZ’
Bilbao karşısında 10 kişi kalmalarına rağmen takım halinde çok iyi mücadele ettiklerini ifade eden başarılı file bekçisi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Zorlandık ancak galip de gelebilirdik. Böylesine bir deplasmanda mücadeleyi 84 dakika 10 kişi sürdürmek her baba yiğidin harcı değil. Ben öncelikle takım arkadaşlarımı kutluyorum. Aslanlar gibi savaştılar. 10 kişiyle neler yaptığımız ortada. Özellikle savunmada çok iyiydik. Ofansif anlamda da en az onlar kadar net pozisyonlarımız var. Bu mücadelemizi 11’e 11 yapabilirsek tur bizimdir. Gruplara kalma yolunda daha şanslı olan taraf olduğumuzu düşünüyorum.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.