TRABZON İRTİFA KAYBEDİYOR!

TRABZON İRTİFA KAYBEDİYOR!

Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında, sahasında Antalyasporu konuk eden Trabzonspor, üç puanı hedeflediği maçın ilk yarısında art arda yediği gollerle 2-0 geri düşmesine karşın, ikinci yarıda Burak Yılmazın biri penaltıdan olmak üzere attığı iki golle bir puanı kurtarmayı başardı.

Trabzonsporda teknik direktör Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor maçında Zokora ve Halil Altıntopu yedek soyundururken, Celustka ise maç kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş, lig ve Avrupa kupalarındaki 13 maçta ilk 11de görev verdiği Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokorayı, Medical Park Antalyaspor maçında dinlendirdi.

Bu sezon sadece cezası nedeniyle UEFA Avrupa Liginde Athletic Bilbao maçında forma giyemeyen Zokora, ilk kez yedek kulübesinde oturdu.

Geçen haftaki Bursaspor maçında sakatlanan Celustka ise sakatlığı büyük ölçüde geçmesine rağmen Medical Park Antalyaspor maçında riske edilmedi. 18 kişilik maç kadrosuna da alınmayan Çek oyuncunun yerine, Bursaspor maçında sonradan oyuna giren ve iyi bir performans gösteren Ferhat görev yaptı.

Zokora ve Celustkanın yanı sıra Halil Altıntop ve Marek Cech de yedek soyundu.

HEPİMİZ BURAKIZ

Trabzonspor taraftarı, Bursaspor maçında kendini yere atarak takımına penaltı kazandırdığı şeklinde eleştiriler alan Burak Yılmaza sahip çıkarak moral verdi.

Özellikle kapalı tribünde bulunan 3 bin dolayında kadın taraftar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan golcü oyuncuya tezahüratlarla destek verdi.

Kale arkasındaki bir grup taraftar da Hepimiz Burakız yazılı pankartı bulundukları tribünlerin önüne astılar

.

ŞEHİTLER VE DEPREMZEDELER UNUTULMADI
K

Kale arkası tribünde Sen rahat uyu şehidim, Trabzon nöbette yazılı pankart asarak terör saldırılarına tepki gösteren bordo-mavili taraftarlar, Şehitler ölmez, vatan bölünmez şeklinde sloganlar attı.

Açık tribündeki bir grup taraftar da üzerinde Mustafa Kemal Atatürkün silüetinin yer aldığı Bayrakları Bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır yazılı pankartı açtı.

Bir diğer kale arkası tribünde ise Vanda deprem canda deprem yazılı pankart göze çarptı.

Trabzonspor ve Antalyasporlu futbolcular da sahaya Depremzedelerimizi yalnız bırakmayalım pankartıyla çıktılar. Karşılaşma öncesi Vanda meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Trabzonsporda kulüp başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu, maçı protokol tribününden izlediler.



TRABZONSPOR BASKILI BAŞLADI


Karşılaşmaya ev sahibi ekip Trabzonspor hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Volkan Şen sağ kanattan orta-şut karışımı vurdu. Topu Ömer üst direğin hemen altında kornere çeldi. Ev sahibi ekip henüz sekiz dakikada iki kez korner atışı kullandı.



ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ SESLERİ


Karşılaşmada tribünleri dolduran taraftarlar, maçın ilk dakikalarından itibaren dönem dönem, yoğun şekilde Şehitler ölmez, vatan bölünmez sesleriyle stadı inlettiler.



ANTALYASPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI


Antalyaspor karşılaşmanın 15. dakikasında gole çok yaklaştı. Sağ kanattan korner direğine yakın bir noktadan kazanılan taç atışıyla birilkte topla buluşan Ali Zitouni topu ceza sahasına gönderdi. Kale sahasına yakın noktada topla buluşan Keremin vuruşunda top yan filelere sürterek dışarı çıktı

.

İLK SARI KART ALANZINHOYA


Karşılaşmada ilk sarı kart Trabzonsporun Brezilyalısına çıktı. Alanzinho maçın 18. dakikasında rakibine yaptığı müdahele sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

DENİZİN GOLÜ ANTALYASPORU ÖNE GEÇİRDİ

Karşılaşmanın 22. dakikasında Trabzonspor savunmasının büyük hatası Antalyasporun öne geçmesine neden oldu. Orta sahada topu alan Deniz Barış, Trabzonspor savunmasını çok rahat geçti ve son olarak kaleci Tolgayı da geçerek boş kaleye golünü attı

.

4 DAKİKA SONRA İKİNCİ GOL ŞOKU!

26. dakikada Mehmet Erenin sağdan ortasında, savunmanın arkasında uygun durumdaki Ali Zitouni gelişine sert bir vuruşla, meşin yuvarlağı kaleci Tolganın sağ köşesinden filelere yolladı ve takımını 2-0lık üstünlüğe taşıdı

.

TRABZONSPOR GOL İÇİN YÜKLENDİ


Üst üste yenen iki golün şokunu çabuk atlatan Trabzonspor ikinci golden sonraki 10 dakikalık bölümde rakibi üzerine art arda ataklarla gitti ancak Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıçı zorlayacak bir şut gelmedi.



SAPARANIN YERİNE HALİL


Maçta beklemediği şekilde 5 dakika içerisinde iki farklı yenik duruma düşen Trabzonsporda teknik direktör Şenol Güneş oyuna müdahele etti. 35. dakikada bir gol umudu olarak Halil Altıntop, Marek Saparanın yerine oyuna girdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Antalyaspor 22. dakikada Deniz ve 26. dakikada Zitouninin golleriyle 2-0 önde tamamladı.



TRABZONSPOR İKİNCİ YARIYA DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI


Trabzonspor karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Alanzinho ikinci yarıya yedek kulübesinde başlarken, onun yerine oyuna Didier Zokora girdi. İkinci kırk beş dakikanın ilk dakikalarında yine etkili oynayan Bordo-Mavili ekip, üst üste şutlarla Antalyaspor kalesini yokladı.



HALİL-ÖMER DÜELLOSU

Karşılaşmanın 56. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortaya Halil çok güzel kafa vurdu. Kaleci Ömer topa iki hamlede sahip olarak gole engel oldu.

BURAK YILMAZ YİNE ATTI


58. dakikada Trabzonspro aradığı golü buldu. Didier Zokoranın derinlemesine pasıyla geniş alanda topla buluşan Burak Yılmaz, topu uzun mesafede çok iyi taşıyarak ceza sahasına girdi ve girdiği anda yaptığı düzgün vuruşta top kalecinin müdahelesine rağmen ağlara gitti ve fark bire indi.

SON HAMLE BROZEK

İkinci yarı adeta Antalyaspor yarı sahasına yerleşen Trabzonsporda teknik direktör Şenol Güneş, son gol kozu olarak Volkan Şenin yerine Pawel Brozeki oyuna dahil etti.

ZOKORAYA KIRMIZI KART!


Karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna ikinci yarıda giren Didier Zokora hakemin işaretini beklemeden oyunu başlattığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Trabzonsporu 10 kişi bıraktı.



BURAK BU KEZ DE PENALTIDAN ATTI


76. dakikada Trabzonsporun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta top ceza sahasına geldi. Topa kimse dokunamadı ancak hakem Suat Arslanboğa penaltı noktasını göstererek Uğur İncemana sarı kart gösterdi. 78. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Burak Yılmaz kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 2-2ye getirdi.

5 DAKİKA UZATMA

Hakem Suat Arslanboğa maçın sonuna beş dakikalık uzatma süresi ilave etti. Trabzonsporun baskısı bu dakikalarda da devam etti. Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.