Trabzonspor 0 Beşiktaş 1 Maç Özeti ve Golleri

Trabzonspor 0 Beşiktaş 1 Maç Özeti ve Golleri

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında, haftanın en önemli mücadelesinde Beşiktaş, Trabzonspor'u Avni Aker Stadı'nda Quaresma'nın penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti.

Büyük heyecana sahne olan ve karşılıklı pozisyonların olduğu maçta Beşiktaş 78. dakikada Mustafa Pektemek'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Quaresma'nın gole çevirmesiyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Penaltı pozisyonunda Mustafa'yı düşüren Trabzonsporlu Celustka ise Fırat Aydınus tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.



Zirveden kopmamak açısından her iki ekip için de hayati önem taşıyan maçta 3 puanı hanesine yazdıran Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada puanını 21'e yükseltti ve zirve ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Trabzonspor ise bu mağlubiyetle Beşiktaş'ın gerisinde 20 puanda kaldı.

İstanbul'a 3 puanla dönen Beşiktaş, ligin 13. haftasında Orduspor'u konuk edecekken, Trabzonspor Sivasspor ile oynayacak.

QUARESMA'NIN İLK GOLÜ
Zorlu maçta Beşiktaş'ın en etkili hücumcusu olarak göze çarpan Quaresma girdiği bir çok gol pozisyonundan yararlanamazken karşılaşmanın 78. dakikasında penaltı atışından takımını galibiyete taşıyan golü attı. Bu gol Quaresma'nın ligdeki ilk golü olurken gol sonrası yaşadığı gol sevinci nedeniyle Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılan Quaresma, 13. haftada Orduspor'la oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YOK
Dört büyük takımların birbirleriyle yapacakları karşılaşmada rakip takım seyircinin alınmaması kararının ardından misafir tribünde Beşiktaş taraftarı yer almadı. Yaklaşık bin 500 kişilik kapasitesi olan misafir tribünlerin boş kalmaması için buralara Trabzonsporlu kadın ve çocuk taraftarlar alındı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20 bin dolayında bordo-mavili taraftar, tribünde yer alarak ellerindeki bordo-mavili bayraklarla takımlarına destek verdi.

YÜKSEK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 450'si özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 981 güvenlik görevlisi görev yaptı. Taraftarlar iki aşamalı güvenlik çemberi ve üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındılar. Güvenlik görevlileri, Trabzonlu Gençler Grubu'nun davetiyle bu sabah kente gelen yaklaşık 30 kişilik siyah-beyazlı taraftarlar grubunun da stada alınmaması için tedbirler aldı. Siyah beyazlı taraftarların, maçı, stadın deniz tarafında yer alan kale arkasındaki Trabzonlu Gençler Grubu ile birlikte izlemesine de emniyet görevlileri izin vermedi.

FERNANDES 6 HAFTA SONRA
Beşiktaş'ta Teknik Direktör Carlos Carvalhal, Fernandes'e ligde 5 maç sonra ilk 11'de görev verdi. En son ligin 6. haftasında Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli oyuncu, Simo, Aurelio, Veli ve Necip'in yokluğunda yaklaşık 1,5 ay sonra forma giyme şansı buldu. Hafif sakatlığına karşın Trabzon'a getirilen Aurelio ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ
STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman  (Dk. 85 Henrique), Serkan, Halil  (Dk. 85 Volkan), Alanzinho  (Dk. 60 Adrian ), Burak

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, İbrahim Toraman, Ernest, Fernandes, Ekrem Dağ  (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Quaresma  (Dk. 90+2 Alves), Almeida  (Dk. 72 Holosko)

GOL: Dk. 78(penaltıdan) Quaresma (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 59 Hilbert (Beşiktaş) Dk. 80 Zokora, Dk. 82 Colman (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk. 78 Celustka (Trabzonspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor, Beşiktaş karşısında daha fazla topa sahip olmasına karşın rakip kale önünde net gol fırsatları üretmekte zorluk çekti.

Savunma güvenliğini ön planda tutan siyah-beyazlılar da zaman zaman geliştirdiği atakları gole çeviremeyince ilk yarı golsüz sona erdi.

10. dakikada Cech'in pasında, ceza alanı içinde Burak'ın yerden şutunda top auta gitti.

14. dakikada rakiplerinden sıyrılan Burak, topu ceza yayı üzerindeki Alanzinho'ya aktardı. Ceza alanına girerek kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan bu futbolcunun şutunda top direğin az farkla yanından auta gitti.

15. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, Tolga'nın sahip olamadığı topu Egemen önünde buldu. Bu futbolcunun yakın mesafedeki şutunda, kaleci Tolga bu kez yatarak tehlikeyi önlemeyi başardı.

20. dakikada rakiplerinden sıyrılan soldan ceza alanına giren Quaresma, kaleci Tolga'yı da geçip çapraz pozisyonda topu kaleye gönderdi. Ancak savunmada Cech, çizgi üzerinden ayağıyla topu uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.

21. dakikada Egemen'in kafa ile uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı dışında önünde bulan Serkan'ın şutunda, kaleci Cenk üzerine doğru sert gelen meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

30. dakikada Colman'dan sıyrılarak ceza alanına hareketlenen Quaresma'nın şutunda, top az farkla dışarı giderek yan ağlara çarptı.

34. dakikada Cech'in soldan ortasında, altı pas içinde Giray'ın dokunamadığı top auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

48. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Giray'ın şutunda top kale önündeki İsmail'e çarparak uzaklaştı.

51. dakida Hilbert'in sağdan pasında, ceza alanı içinde uygun durumda bekleyen Fernandes'in yerden şutunda, kaleci Tolga iki hamlede topu kontrol etti.

57. dakikada savunmadan çıkan Egemen'in pasında topla buluşarak ceza alanı içinde Celustka'yı geçen Quaresma'nın kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki yerden şutunda, meşin yuvarlak Tolga'nın ayaklarından döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

58. dakikada Quaresma'nın ceza alanı dışından sert şutunda Tolga'nın göğsünden seken topu alt pas içindeki Ekrem, kötü bir vuruşla üsten auta gönderdi.

69. dakikada Burak'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Cenk topu üsten kornere çelmeyi başardı.

77. dakikada Hilbert'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Tolga'nın çeldiği topu altı pas içindeki Mustafa Pektemek kaleye göndermek istedi ancak Celustka tarafından düşürülünce maçın hakemi Fırat Aydınus, penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Quaresma topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

89. dakikada Adrian'ın uzun pasında ceza alanı içindeki Burak'ın şutunda, kaleci Cenk topu çelmeyi başardı.

90+3. dakikada Zokora'nın soldan ortasında, Burak'ın kafa ile vurduğu top savunmada Sivok'a çarparak ağlara gitti. Ancak Burak'ın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.