Trabzonspor 'fırtına' gibi esti!

Trabzonspor 'fırtına' gibi esti!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Trabzonspor ile Sivasspor kozlarını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda paylaştı. Ev sahibi ekip Sivasspor'u 6-0 ile geçerek adını finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Trabzonspor ile Sivasspor kozlarını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda paylaştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve Tolga Özkalfa'nın düdük çaldığı mücadelede adını Türkiye Kupası finaline yazdıran taraf 6-0 gibi farklı bir skor ile Trabzonspor oldu. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 38.,47. ve 53. dakikalarda Adrian, 72. dakikada Olcan ve 77. dakikada Aykut kaydederken, konuk ekip Sivasspor 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Mücadeleye hızlı başlayan Trabzonspor henüz 1. dakikada Adrian'ın ceza alanı içinden yaptığı vuruştan yararlanamadı. Bu tehlikeli ataktan sonra toparlanan Sivasspor, oyunu kendi yarı sahasında kontrol etmek yerine topu ayağında tutarak savunma yapmayı denese de 38. dakikada Adrian'ın penaltıdan kaydettiği gole engel olamadı ve soyunma odasına 1-0'lık Trabzonspor üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda ise ilk yarıdakine nazaran bambaşka bir Trabzonspor vardı. Sivasspor'a adeta futbol oynatmayan ev sahibi ekip, ikinci 45 yarıda Adrian, Olcan ve Aykut'un ayağından bulduğu 5 gol ile mücadeleyi 6-0 kazanmayı başardı.

Alınan bu sonucun ardından Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda adını finale yazdıran ilk takım oldu.

İBRAHİM YAZICI UNUTULMADI

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

Taraftarlar, saygı duruşu sırasında Yazıcı'yı alkışlarla andılar. Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu, Sivasspor da Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan 'başımız sağolsun' yazılı pankartlarla sahaya çıktı.

SADRİ ŞENER TRİBÜNDE

Trabzonspor'da olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıklayan ve son haftalarda Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelmeyen kulüp başkanı Sadri Şener de bu kez tribündeki yerini aldı.

TRİBÜNDEKİ BOŞLUKLAR GÖZDEN KAÇMADI

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan ancak Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkarak Avrupa kupalarına gitmeyi hedefleyen Trabzonspor'un, Sivasspor ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndın maraton tribününde büyük boşluklar gözlenirken, 15 bin dolayında taraftar tribünden maçı izledi. Yaklaşık 200 kişilik Sivasspor taraftarı da Trabzon deplasmanına gelerek takımlarını yalnız bırakmadılar.

İLK TEHLİKE EV SAHİBİNDEN

Mücadeleye hızlı ve istekli başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Adrian'ın atak yönüne göre sağ çaprazdan şutu ile gole yaklaşan bordo-mavili ekip, bu vuruşun dışarı çıkması ile öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

ENERAMO KONTROL EDEMEDİ

Atak yönüne göre sol kanattan Grosicki'nin savunma arkasına sarkıttığı topa hareketlenen Eneramo, meşin yuvarlağı istediğ gibi kontrol edemeyince Trabzonspor savunması kademeye girdi ve Eneramo'nun pozisyonunu bozdu.

NAVRATİL'DEN KRİTİK MÜDAHELE

27. dakikada Adrian'ın sol kanattan derinlemesine pasına hareketlenen Halil Altıntop altı pasa ortasını kesti. Ciddi tehlike yaratabilecek bu pozisyonda araya giren Sivassporlu Navratil topa ayak koyarak kornere gönderdi ve konuk ekip rahat bir nefes aldı.

ENERAMO UYGUN POZİSYONDA..

Hızlı gelişen Sivasspor atağında Erman Kılış atak yönüne göre sağ kanattan son çizgiye kadar indi ve arka direğe ortasını kesti. Çok uygun ve bomboş pozisyonda topla buluşan Eneramo istediği kafa vuruşunu yapamayınca Sivasspor öne geçme adına önemli bir fırsatttan yararlanamamış oldu.

TRABZONSPOR ADRIAN İLE NEFES ALDI

36. dakikada ceza sahasına giren Volkan Şen, Kadir'in müdahelesi ile yerde kaldı fakat karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa beyaz noktayı göstermedi. Bu pozisyonun yalnızca 1 dakika sonrasında yine Volkan Şen rakip ceza alanı içinde Ziya'nın müdahelesi ile yerde kaldı. Özkalfa bu sefer tereddütsüz bir şekilde orta noktayı gösterdi.

Topun başına geçen Trabzonsporlu Adrian penaltıyı kaçırsa da dönen topu tamamladı ve bordo-mavili ekibi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

KUPA GOLCÜSÜ ADRIAN YİNE SAHNEDE

Ev sahibi ekip Trabzonspor, mücadelenin ikinci yarısına da 'fırtına' gibi girdi. Orta alanda kazanılan serbest vuruşu Zokora bekletmeden hızlı kullandı, Halil'in şık pasıyla hareketlenen Adridan topun gelişine yaptığı etkili vuruş ile takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydederek skoru 2-0'a getirdi.

BİRİ ADRIAN'I DURDURSUN!

Karşılaşmanın 53. dakikasında topu Sivasspor ceza alanının önüne kadar getiren maçın yıldızı Adrian, Soner ile yaptığı verkaç sonucu Borjan ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı şık vuruş ile hat-trick yaparak takımını 3-0 öne geçirdi.

SİVASSPOR ERMAN İLE YOKLADI AMA..

Trabzonsporlu Adrian'ın etkili futbolunu durduramayan Sivasspor, 3-0 geriye düşmesinin ardından risk olarak önde oyun kurmaya başladı.

Ev sahibi ekibin ceza alanına iyi kapanması nedeniyle içeri zorlanan Sivasspor, Erman Kılıç ile uzaktan kaleyi yokladı ama top az farkla auta gitti.

SAHNE BU KEZ OLCAN'IN

Mücadelede 65. dakikada oynanırken yine Adrian ceza sahası içinde kaleci Borjan ile karşı karşıya kaldı. Adrian'ın vuruşunda Borjan'dan dönen topu iyi takip eden Olcan, Trabzonspor'ru 4-0 öne geçiren golü kaydetti.

VOLKAN ÇOK İNCE GÖRDÜ

Karşılaşmanın 73. dakikasında atak yönüne göre sağ kanattan topla bindirme yapan Volkan Şen, ceza sahasına girer girmez uzak köşeye gönderdiği şut ile kaleci Borjan'ı 5. kez mağlup etti ve skoru 5-0'a getirdi.

AYKUT 'BEN DE VARIM' DEDİ

Maçın dümenine geçen Trabzonspor, Sivasspor'a adeta cehennemi yaşattı. 77. dakikada Halil'in pası ile savunmanın arkasına sarkan Aykut, kaleci Borjan ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı şık plase ile takımının 6. golünü kaydetti.

Mücadelenin kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmayınca mücadele 6-0 gibi farklı bir skor ile ev sahibi Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.