Trabzonspor Galibiyet Hasretine Son Verdi

Trabzonspor Galibiyet Hasretine Son Verdi

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının son haftasında kendi sahasında Orduspor'u 4-1 mağlup eden Trabzonspor, 6 hafta aradan sonra 3 puan sevinci yaşadı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Orduspor karşısında oyunun tamamında daha üstün olan ve kazanmaya daha çok yakın taraf olduklarını belirterek, "Ligin son 6 haftasında kazanamamamız moral kaybına neden olmuştu. Maça iştahlı başladık. Erken gol gelmesiyle takım rahatladı ve farka gitme şansı ortaya çıktı. Oyunun tamamında daha üstün olan daha çok hamle yapan takım olarak kazanmaya yakın taraftık. Aldığımız galibiyet moral ve güven açısından fayda
sağladı. Seyirciye de desteklerinden dolayı teşekkür ederim. 3 puan sevindirici'' dedi.
Ligin ilk yarısında kendilerine yakışmayan oyunlar ortaya koyduklarını belirten Güneş, " İlk yarıda ortaya koyduğumuz oyun ve aldığımız sonuçlar tamamen olumsuzdur. İlk yarıda puan aldık, yarışta iş yaptık diyemeyiz. Şimdi 10 günlük bir ara var. İlk kez bu yıl 10 günlük bir zamanımız olacak. İkinci yarı ilk yarıda oynadığımız futbolun çok üstünde oynamamız gerekiyor. Daha çok gol atan, daha çok atak yapan ve az gol yiyen takım olmalıyız'' diye konuştu.
Türk futbolunun geriye gittiğini ifade eden Güneş, "Artık iyi oyuncu çıkmıyor. Mevcut iyi oyuncular da daha iyi oynamıyorlar. Benim maçta hangi oyuncuyu oynatacağıma hafta içinde bakma şansım yok. Çünkü 3 günde bir maç yapıyoruz. Bazı takımlarda zaman olabilir. O takımlarda bu nedenle çıkış gösterebiliyorlar'' ifadelerini kullandı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyunun son bölümlerinde sahaya sürdürdüğü Sapara ile maçın bitmesine yakın tartıştığı Henrique ile ilgili olarak ise, ''Seyirci nezdindeki olumsuzluklarını gidermek için onları sonradan sahaya sürdüm. Çünkü bu rahat bir maçtı. Skor, lehimizeydi. Ama iki oyuncu da bekleneni veremedi. Her ikisi de ağır cezasını çekecekler, sadece parasal olarak değil. Düşünce olarak oyundan kopmalarını kabul etmedim. Hiçbir oyuncuyu böyle konuda affetmem. Oyuncu yüreğini, cezasını,
inancını zekasını, tekniğini sahaya koymalı. Tabi anlaşılsın diye bekleyebiliriz ama bundan sonra ben değil, onlar bekleyecek" dedi.
Orduspor Antrenörü Sebahattin Akbayrak ise sakat oyuncuları nedeniyle bu hafta eksik bir kadro ile hazırlandıklarını belirterek, ''İki kenar oyuncumuzdan yoksun olmamız bizi etkiledi. Savunma oynayan oyuncuları daha önde oynatmak zorunda kaldık. Trabzonspor'un bu akşam iyi bir oyun ortaya koydu. İlk golü yedikten sonra toparlayamadık ve ilk yarıyı 3 golle geride kapattık. Oyuncularım yine de ellerinden geleni yaptılar. Biraz daha organize olabilirdik belki ama bunu başaramadık'' ifadelerini kullandı.
Trabzonspor'un takım kaptanı Tolga Zengin bu sezon kötü bir periyot geçirdiklerini belirterek, ''İlk yarıyı galibiyetle kapatmak ve ikinci yarıya moralli başlamak için iyi bir maçtı. İyi oynamayabiliriz ama iyi koşmamaya ve mücadele etmemeye hakkımız yok. Bugün güzel bir sonuç aldık. Taraftarlarımıza armağan olsun'' dedi.
Tolga, ligde 6 hafta sonra suskunluğunu bozan Burak'ın attığı gol sonrası kalesinden diğer ceza alanına kadar giderek bu futbolcuyu tebrik etmesine ilişkin soruya ise şu cevabı verdi:
"Bazı şeyleri çok çabuk bir anda unutuyoruz. Ya siyah ya da beyaz oluyoruz. Benim de moral bozukluğum vardı. Moral bozukluğum kendi performansımla ilgili birşey değildi. Ben büyük şeyler atlattım. Bu saatten sonra kimsenin diyeceği birşey beni üzmez. Ama takım oyuncularımla ilgili şeyler beni üzer. Burak da bu arkadaşlardan biriydi. Haksız eleştirler almıştı. Hep gol attığın zaman iyi oluyorsun. Burak gol atınca gidip o duyguları onla paylaşmak gözlerinin için bakmak istedim''
Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Serkan Balcı ise kazanmayı çok arzu ettikleri maçtan 3 puan ile ayrıldıkları için mutlu olduklarını söylerken, Mustafa Yumlu ise Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu ve bu zorlu dönemi el birliği ile aşacaklarını söyledi
Orduspor takım kaptanı Ali de Trabzonspor'a karşı eksik bir kadroyla mücadele ettiklerini belirterek, "Orduspor olarak hak ettiğimiz yerlere yeni hocamızla birlikte geleceğimize inanıyorum" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.