Trabzonspor ile gençlerbirliği 56. Kez karşı karşıya gelecek

Trabzonspor ile gençlerbirliği 56. Kez karşı karşıya gelecek

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 55 karşılaşmada trabzonspor 32, gençlerbirliği ise 10 galibiyet elde etti, 13 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı

Spor Toto Süper Ligi'nin 31. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 56. kez karşı karşıya gelecek. Bordo-mavililer son 3 sezondur rakibine deplasmanda yenilmiyor.
Beşiktaş ve Sivasspor maçlarını kazanarak çıkış yakalayan Trabzonspor, başkent deplasmanında da bu çıkışını sürdürmek istiyor. İlk yarıda 2-1 yenildiği rakibi karşısında rövanşı almayı hedefleyen Bordo-mavililer rakibiyle bugüne kadar oynadığı 55 maçta 32 galibiyet elde ederken rakibi Gençlerbirliği ise 10 galibiyet elde etti. 13 karşılaşmada ise üstün olan taraf olmadı. Bordo-mavililer 108 golüne Kırmızı-siyahlı ekip 52 golle cevap verdi.

ANKARA'DA TRABZONSPOR ÜSTÜN.
İki takım arasında Ankara'da yapılan maçlarda Trabzonspor'un bariz üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 27 maçta Bordo-mavili takım 13 galibiyet elde ederken, ev sahibi Gençlerbirliği ise 6 galibiyet elde etti. 8 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı. Trabzonspor attığı 43 gole karşılık kalesinde 27 gol gördü. Bordo-mavili takım son 3 sezondur rakibine Ankara'da yenilmiyor.

EN FARKLI MAÇLAR
Bordo-mavililer ile Kırmızı-siyahlı takım arasında oynan maçlarda en farklı galibiyetleri Trabzonspor elde etti. Karadeniz temsilcisi, 1989-90 sezonunda Trabzon'da oynanan karşılaşmada rakibini 6-1 ve 1993-94 sezonunda 6-0'lık skorlarla yenmesini bildi. Gençlerbirliği ise Trabzonspor'a karşı en farklı galibiyetini 2006-2007 sezonunda Ankara'da oynanan maçta 3-0'lık skor ile elde etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.