Trabzonspor'un galibiyeti Avrupa basınında

Trabzonspor'un galibiyeti Avrupa basınında

Trabzonspor'un deplasmanda Inter'i 1-0 mağlup etmesi, Avrupa basınında oldukça ilginç yorumlara sebep oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi "B" Grubunda Trabzonspor'un deplasmanda İnter'i 1-0 yenmesi, İspanyol basınında "süpriz" olarak karşılandı.

İSPANYA BASINI;

"Türk sopası yiyen İnter, kötü gidişini sürdürdü' başlığını atan Marca gazetesi, "Rakip kaleye sadece bir kez şut çeken Trabzonspor, deplasmanda galip geldi" diye yazdı. İnter'in yakaladığı birçok fırsatı değerlendiremediğini vurgulayan İspanyol gazetesi,"Sahanın en büyük ismi Osmanlı kaleci oldu" ifadesini kullandı.

Yapılan yorumlarda, "İnter, taraftarı önünde kötü bir imaj verdi. 94 dakika boyunca, Türkler'in en iyisi, değeri biçilmez Tolga'yı aşamadı" denildi.

"İNTER TÜRK BANYOSU YAPTI"

As gazetesi de, "Trabzonspor, İnter'i sahasında yenerek bu Şampiyonlar Ligi'nin ilk süprizini yaptı" diye yazdı. "İnter, bir Türk banyosu yaptı" başlığını atan El Mundo Deportivo ise, "İnter, sahasında Trabzonspor'a karşı aldığı yenilgiyle serbest düşüşe devam edermiş gibi gözüküyor.

İŞTE İNTER'İ YIKAN O GOL

Lacivert-siyahlılar, karizma eksikliği olan, fikri ne olduğu belli olmayan bir takım imajı veriyor. İtalyanlar tüm maç boyunca çok sinirliydiler özellikle kurtarışlarıyla şaşırtan kaleci Tolga karşısında" ifadelerini kullandı.

İTALYA BASINI

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu ilk maçında, FC İnter'i 1-0 yenen ve 28 yıl sonra aynı tarihte aynı sonucu alan Trabzonspor'un bu başarısı, La Gazzetta dello Sport'ta "Gasperini Türk hamamında" ve Corriere dello Sport'ta "FC İnter dibe vurdu" başlığıyla yer buldu.

Trabzonspor'un aldığı önemli başarının ardından İtalyan gazeteleri, teknik direktör Gian Pier Gasperini yönetimindeki FC İnter'in arka arkaya oynadığı üçüncü resmi maçtan da sahadan boynu bükük ayrıldığını, Gasperini'nin koltuğunun sallanmaya başladığını belirtti.

MÜTAVAZİ TÜRKLER

"Gasperini, Türk hamamında" manşetiyle çıkan La Gazetta dello Sport, 2009-2010 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu İnter'in "Mütevazı Türkler"e yenildiğini ifade ederken, İtalyan takımında Pazzini ile Milito'nun hatalarının maçın sonucuna etki ettiği kaydedildi. İnter'in defans kurgusunda değişiklik yapmasına rağmen kötü gidişattan kurtulamadığı da ifade edildi.

Gazete, FC İnter'in ligde hafta sonu AS Roma ile yapacağı mücadelenin İtalyan teknik adamın kader maçı olacağı yorumları yapıldı. Karşılaşmanın sonucundan memnun olmayan FC İnter Başkanı Massimo Moratti ise ses getirecek herhangi bir karar almayacaklarının altını çizerken, La Gazzetta dello Sport, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri ve Delio Rossi gibi çalıştırıcıları olası adaylar arasında gösterdi.

Haberde, gecede gösterdiği performansla kalesinde devleşen Trabzonspor'un file bekçisi Tolga da maçın en iyi oyuncusu seçildi.

Corriere dello Sport ise FC İnter'in dibe vurduğu yorumunu yaparak, Trabzonspor'un FC İnter'i cezalandırdığını yazdı.

Gazete, FC İnter'in 90 yıl aradan sonra Trabzonspor maçıyla birlikte üst üste 3. resmi randevusundan yenilgiyle ayrıldığını belirtti.

Trabzonspor'un golünde ofsayt olduğu dile getirilen Corriere dello Sport'un haberinde, Tolga maçın en iyi adamı seçildi.

Tuttosport gazetesi de "FC İnter'e Trabzonspor şoku" başlığını kullanırken, Gasperini idaresindeki FC İnter'in ligde geçen hafta aldığı Palermo yenilgisi bir büyük darbe daha aldığını kaydetti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.