Türkiye Şampiyonasında Rizeli Sporcular Madalyaları Topladı

Türkiye Şampiyonasında Rizeli Sporcular Madalyaları Topladı

Dünya’da ilk defa organize edilen Parkur Yaş Grupları Türkiye Şampiyonasında Rizeli sporcular gösterdikleri performans ile madalyaları topladı.

Parkur Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi. 11 ilden 116 sporcunun yarıştığı müsabakada Rize ilinden ise 18 sporcu mücadele etti.
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çatısı altında antrenmanlarını sürdüren Çaykur Rizespor Kulübü sporcuları toplamda 116 sporcunun katıldığı yarışmada en çok madalya toplayan kafile oldu.

jimnastik-rize-12.jpg
Yarışmanın sona ermesinin ardından illerine dönen sporcular Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’ı makamında ziyaret etti.
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız Dünya’da ilk defa organize edilen Parkur Yaş Grupları Türkiye Şampiyonasında elde edilen başarıda emeği geçen sporcuları ve antrenör Emre Kavasoğlu’nu tebrik etti.
İl Müdürü Yıldız “ Rizeli sporcularımızın Dünya’da ilk kez Türkiye’de düzenlenen bir yarışmada almış oldukları başarı bizleri çok mutlu etmiştir. Bizler il müdürlüğümüz olarak sporcularımızın her zaman en büyük destekçileriyiz. Alınan bu başarılar birçok gencimize umut olacaktır. Yarışmada emeği geçen sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum” dedi.

Parkur antrenörü Emre Kavasoğlu, ifadesinde “Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan bu sporun Rize’mizde de yayılması ve çevik Karadeniz çocuklarının bu sporda başarılı olabilmesi için ekip arkadaşlarımız ile var gücümüzle çalışıyoruz. Bizlere destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müze sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dereceler: 
Küçük Kızlar Hız Parkuru kategorisinde ve genel tasnifte Türkiye Şampiyonu Ecrin Civelek
Küçük Kızlar Hız Parkuru kategorisinde 3. ve genel tasnifte Türkiye 2. Berfin Civelek
Minik Kızlar Hız Parkuru kategorisinde 1. ve genel tasnifte Türkiye 2. Gökçe Kaba
Yıldız Ekekler Hız Parkuru kategorisinde 1. ve genel tasnifte ise Türkiye 2. Si Batuhan Küçükmustafa 
Minik Erkekler Hız Parkuru kategorisinde 1. ve genel tasnifte Türkiye 5. si Emrecan Demirci 
Küçük erkekler kategorisinde genel tasnifte Türkiye 4. sü Taha Eren Meral
Minik Kızlar kategorisinde genel tasnifte Türkiye 5. si Nehir Özdemir
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.