U 20 Dünya Kupası tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi

U 20 Dünya Kupası tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi

Türkiye'de 23 Haziran–13 Temmuz 2013'de düzenlenecek olan FIFA U-20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak 7 kentten biri olan Rize'de U 20 Dünya Kupası tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Rize Yeni Şehir Stadyumundaki toplantıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiye Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Feyyaz Uçar, U-17 ve U-16 milli takım teknik diirektörü Hakan Tecimer ile yorumcu Rıdvan Dilmen katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da takip ettiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bakırcı, en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

YARDIMCI: "HEDEFİMİZ DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ"

Servet Yardımcı ise U-20 Dünya Kupası'nın Türkiye'ye alınmasında Şener Erzik ve Mahmut Özgener'in çok önemli katkıları olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Turnuvanın alınmasında çok istekli ve arzulu olduk. Turnuva, daha büyük organizasyonlar için ülkemiz açısından bir sınav olacak. Biz daha iyi ve daha büyük organizasyonlara zaten layığız. Sadece U-20 değil, Dünya kupası ve Avrupa şampiyonasını yapacak yeteneğimiz var."

DİLMEN: "2020'NİN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN BİRİYİZ"

Rıdvan Dilmen'de dünyanın en önemli turnuvalarından birinin Türkiye'de yapılacağını belirterek şunları söyledi:

"Rize Stadı şahane, Avrupa standartlarında. Rize ve Trabzon'da oynanacak maçlarda Rize ve Trabzonlulara çok önemli görevler düşüyor. 2020'ye talibiz ve en büyük adaylarından biriyiz. 7 Eylül'deki bu karardan önce bütün dünyada yüzlerce televizyon kanalında Rize ve Trabzon görünecek. El Salvador ve Kolombiya maçlarında stat dolu olmalı. En büyük gücümüz seyircimiz olacak. Bu bir sınavdır. Olimpiyatlar ve Türkiye'nin geleceği için bir sınavdır. Rizeli ve Trabzonlu da milli takımın arkasında olacak."

TECİMER: "YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLECEK"

Hakan Tecimer'de dünyanın en büyük ikinci organizasyonun Türkiye'de 7 kentte yapılacağını belirterek, "Bu turnuvada yeni yıldızlar keşfedilecek. Bundan önce oynanan U-20 dünya kupalarında daha önce oynayan Messi ve Ronaldo'lar bu şampiyonadan görüldü, izlenildi ve dünya futboluna sunuldu. Bununla beraber Türkiye'de her bireye çok önemli görev düşüyor. Turnuvaya ilgi ve alakanın çok olması lazım. Büyük organizasyonlar öncesi burada iyi bir sınav verilmeli" diye konuştu.

Feyyaz Uçar: "KADRO ŞEKİLLENDİ"

Feyyaz Uçar ise, 1993 ve 94 yaş grubu ile turnuvaya katılacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Kadro şekillendi. A milli takımdan Kerim Fırat, belki takıma belki katılacak. Yurt dışından cevap beklediğimiz bir iki oyuncu var. Turnuvayı Salih parlatacak inşallah. Salih'i yaşı itibariyle hem U-19 hem de U-20 'de oynatıyoruz. Kendisine çok güveniyoruz. Mayıs ayında Rusya, İtalya ve Ukrayna ile oynayacağız. Oradan birinci çıkarsak Avrupa Şampiyonası'nda oynama şansını yakalayacağız. Kolombiya ile ikinci maçta Rize'de karşılaşacağız. Arjantin ve Brezilya'nın çıkamadığı gruptan Kolombiya birinci olarak geliyor. Arjantin ve Brezilya olsaydı, daha iyi olurdu diyorlar. Ben de Kolombiya yerine onlardan biri ile oynamayı tercih ederdim. Takım oyununu iyi oynuyor. Çok kırılgan bir oyuncu grubuna sahibiz. Bu yüzden stresten mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışacağız. Türkiye'de oynamamız bizim için büyük bir avantaj. Mümkün olduğunca yukarıya çıkmak istiyoruz. İnşallah en yüksek noktaya ulaşacağız.'

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.