UEFA kararı sonrası Aziz Yıldırım'dan ilk açıklama

UEFA kararı sonrası Aziz Yıldırım'dan ilk açıklama

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili olarak Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 Tribünü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım toplantıda bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları;

3 Temmuz'dan bu yana sizlerle ilk kez yüz yüze geliyorum. Medyada çok konuşmayı seven biri değilim. Hiçbir şeye cevap vermedim. Fenerbahçe'nin zarar görmesini istemedim. Aziz Yıldırım ile ilgili hesaplaşmaların Fenerbahçe üzerinden yapılmasına izin vermedim, vermem. Teslim olmadım, olmayacağız. Fenerbahçe'ye sonuçlar için değil başlangıçlar için geldim. Aziz Yıldırım'ın kellesini, Fenerbahçe'nin kalesine dikmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Aziz Yıldırım ne teslim olur, ne teslim eder.
GELİN KONGRE YAPALIM

Gün Fenerbahçe'nin birlik olma günüdür. Fenerbahçe'yi karıştırmaya çalışanlara bu son çağrımdır. Gelin Fenerbahçe'yi kurtaralım. Sonrada yüz yüze hesaplaşalım. Olmadı gelin Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre yapalım. Bne Fenerbahçe'de ceza alan herkes için af önerisinde bulunacağım.
"FENER ZARAR GÖRMESİN DİYE SUSUYORUM"

Fenerbahçe'yi hiçbir zaman siyasete bulaştırmadım. Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti'dir. Fenerbahçe Kuvay-i Milliye'dir. Hapis yattım, belki daha da yatacağım. Ama mücadeleye devam edeceğim. Fenerbahçe Başkanı olamasamda mücadeleye devam edeceğim. Fenerbahçe'yi kimseye teslim etmeyeceğim. Fenerbahçe zarar görmesin diye susuyorum. Şahıslar önemli değil, ama Fener'in zarar görmesi hepimizi üzer.
TRABZONSPOR'A HEP DESTEK OLDUM

Türkiye krdeş kanı dökecek noktaya gelmesin dşiye çoğu şeyi içimize attık. Trabzon başkanı ve bazı yöneticilerin cezalandırılması için savcıya talepte bulunuldu. Ama kimse bunu görmedi. Ben Trabzon'un başkanları kadar o kulübe destek oldum. Onların haklarını savundum. Bu konuda birçok şahidim var. Ama 2 yıldır Trabzon bir kin gütme davası içinde. Trabzon da bu davanın içindedir. Trabzon Başkanı Sadri Bey ve diğer yöneticileri bize yaptıkları geçti. Şimdi yeni başkan geldi ve o da çok agresif. Yeni başkanın bizi hedef alan sözlerine pek yanıt vermedik. Ama burdan kendilerine bir sorum olacak. Trabzno Başkanına bunu söylüyor. Etik, ahlak, delikanlıklık. Bunların arkasını doldurursanız güzel şeyler. Başkan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'a şike konusunda ne sordu? Kendi açıklasın. Yoksa ben açıklarım.
KİMDİR BU RECEP ÖZCAN?

Recep Özcan'ı kulüpten ihraç ettik. Kendisiyle ilgili farklı suçlamalar var. Hakime rüşvet vermiş. Rüşvet almış. Örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık gibi birçok suçtan 2008 yılında gözaltına tutuklanmış. 5 ay sonra Ankara Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmiş. Dava devam ediyor. Bu suçları işlerken, oğlu da olayın içinde. İkisi de ceza görüyor. Bu noktada bizi suçlayanların temiz olması gerekiyor. Biz Fenerbahçe için ceza çekiyoruz. Türkiye'de ekseni kaymış bir yargıdan her şey beklenir. Ben bugün burada Fenerbahçe Futbol A.Ş Başkanı olarak görüşüyorum. Ben içerdeyken neden yerime birini seçmediniz. Mesele şu Aziz Yıldırım gitsin. Siz gönderemezsiniz Aziz Yıldırım'ı. Beni kongre üyeleri gönderir ancak. 25 milyon Fenerbahçeli bugün yargının aldığı karar üzülmüyor mu? Buna izin verenlerde vicdan yok mu? Bizi kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Bunlarla ölene kadar mücadele edeceğiz. Bunlara destek verenler ortaya çıksın. Arkalarında duranlar ortaya çıkmalı.
UEFA KARARI

UEFA kararlarında önce müfettiş raporu geldi. Biz de gittik savunma yaptık. Savunmada batıda demokrasi olduğunu söyledik. Ama raporda demokrasiden eser yok. Onlar özel mahkemelerin verdiği kararları aynen onayladı. Onların belgeleriyle bizi suçlu çıkardılar. Şahıslar ve kulüplerin ayrılamayacağını bizler söylerken, onlar kulüpleri ve şahısları ayırmıştır. 3 Temmuz olayı UEFA'da devam ediyor. Öyle anlatmışlar ki her şeyi sizin suçsuz olduğunuza inanmıyorlar. Ben bir Tape getirin her şeyi kabul edeceğim dedim. Ama ortada bir şey yok. Neden 1 yıl önce Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına gitmesine izin verdiniz. Onlar üzerlerinde baskı olduğunu söylüyor. Platini de diğer isimler de bunu söylüyor. Bu baskıların bazı Türk kulüpleri tarafından yapıldığını biliyoruz. Federasyon bu konulara hakim değil. Aldınız kararların arkasında durun.
NEREDE BU ÇANTA?

3 Temmuz olayı kulübe ve şahsıma yapıldığı için hep devam etti. Hep paradan bahsediliyor. Bu Emenike olayı. Ortada bir çanta olduğu söyleniyor. Nerede bu çanta? Ya bu insanlarda vicdan yok mu?
TÜRKİYE'DEN UEFA'YA BASKI VAR

Fenerbahçe suç işlemişse Fenerbahçe'yi küme düşürürsünüz. Bu bir şike olayı değil. Bu bir operasyondur. Herkesin olaya böyle bakması lazım. Burada Türk sporu yargılanıyor. Bu yargılama yapılırken Türk sporundaki isimler baskı yapıyor. Biz bundan sonra da gidip gerekli savunmayı yapacağız ve aklanacağız bu davadan.
SUÇLANDIĞIMIZ 5 MAÇ

Suçlandığımız 5 maç; Gençlerbirliği, Karabük, Sivas, İBB ve Ankaragücü karşılaşmaları. Hepsi de çok kolay savunulacak maçlar. Bu tapelerimin hepsini istedim. Yazmayla konuşma farklı çünkü. Ama hiçbiri vermediler bana.
BİZ HERKESTEN TEMİZİZ

Biz bu savunmaları en iyi şekilde yapacağız. Biz şike yapmadık. 'Biz temiziz' diyen her kulüpten daha temiziz. Diyecekleri bir şey varsa da cevap veririm. Ama bir tanesinin bile cesareti yok. UEFA'da dava var, Şenes Erzik konuşmuyor. Yıldırım Demirören konuşmuyor. Kim savunucak?
DEMİRÖREN AÇIKLAMA YAPMALI

TFF Başkanı'nın gazetesindeki haber sabotaj. Başbakan böyle bir şey söyler mi! Bu dava Türk sporunun davasıdır. Türk futbolu da yara alacak. Şenes Erzik ve Yıldırım Demirören açıklama yapmalı. Steaua Bükreş parayı veriyor, görüntü var ama ceza almıyor.

Bir Başkan'ın (Ünal Aysal) da UEFA tarafından açıklanmayan kararı bilmesi düşündürücü. Ama medya ve bizler öğrenemiyoruz. Onları ancak oradan alabilecek insanlar alabildiği için, öyle bir teşkilatları olduğunu öğrenmiş olduk.

CAS Davası'nın neden çekildiğiyle ilgili 'Git Platini'ye sor' demiştim. Ülke menfaatleriyle ilgili. 2020 Olimpiyatları hedefi var ülkenin. Bu dosya kalkmazsa bununla ilgili sıkıntı olacaktı. 'Kaldırın' dediler kaldırdık.

TFF Başkanına teşekkür etmem gerekiyorsa ederim.

Yargıtay'ın vereceği karar, butün bu konuştuklarımızı silbaştan yapabilir. Aslında UEFA'nın verdiği ceza 2 yıldır, biz bunun 1 yılını zaten çektik. UEFA çatırdayabilir. Yargıtay kararı bitsin olumlu-olumsuz her şeyi konuşuruz. Bekleyin biraz. Bu davada ben tek değilim, 63 kişi var.

Tahkim'den son derece umutluyuz. UEFA'nın en şanssız davasıdır. UEFA bu süreç sonunda çatırdayabilir.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.