Din adamlarını kızdıran Türk filmi

Din adamlarını kızdıran Türk filmi

Vizyona yeni giren bir filmde küfürbaz imamın sözlerine tepki gösteren Diyanet-Sen 'Film vizyondan çekilsin, Müslümanlar'dan da özür dilensin' dedi.

Memur-Sen'e bağlı Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, vizyona giren 'Sümela'nın Şifresi-Temel' filminin gösterimden çekilmesini, yapımcı firmanın da Müslümanlardan özür dilemelerini istediklerini söyledi.

Karahüseyin, yaptığı açıklamada, 'Sümela'nın Şifresi-Temel' filminde din ile din görevlilerinin tahkir ve tezyife uğradıklarını söyledi. Hiçbir kimsenin, gerek tiyatro gerek sinema gerek basın olsun, hiçbir platformda komedi-macera türüyle de olsa dini, din adamını, Müslümanları tahkir ve tezyif etme cüretini ve hakkını kendinde göremeyeceğini belirten Karahüseyin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle filmin içeriğinde din görevlisi ve ailesi tiplemesi ne amaçla olursa olsun kabul edilebilir durumda değildir. Biz burada filmin senaristinin bu filmi kurgularken art niyetli olduğunu ve inancımızla alay ettiğini düşünmekteyiz. İçerik olarak toplumsal genel ahlaka uymayan ve her yönüyle bir aile ortamında izlenemeyecek durumda olduğunu açıkça görmekteyiz."

Karahüseyin, filmi ve filmi yapan firma ile senaristini sendika olarak kınadıklarını vurgulayarak, "Yaptıkları bu filmden dolayı yüzde 99’u Müslüman olan halkımızdan özür dilemelerini ve filmi gösterimden çekmelerini istiyoruz." dedi.

İŞTE O SAHNE



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.