E-ihracat Sitelerinde Bulunması Gereken Tüm Özellikler

E-ihracat Sitelerinde Bulunması Gereken Tüm Özellikler

Profesyonel bir şekilde tasarlanan ve satışa açılan e-ihracat siteleri daha hızlı bir şekilde satış yapma şansı yakalıyor.

Bu nedenle E-ihracat sitesi kurma sürecinde markaların dikkat etmesi gereken birçok özellik bulunuyor. Çoklu para biriminden çoklu dil seçeneğine, yurtdışı pazaryeri entegrasyonlarından ödeme sistemlerine kadar olan birçok özellik e-ihracat sitelerinin satışlarında önemli rol oynuyor.

E-ihracat yaparak döviz kazanmak isteyen markalar bu unsurları göz önünde bulundurmanın yanı sıra birçok farklı özelliği de sitelerine ekliyor ve böylece başarıya ulaşıyor. E-ihracat Sitelerinde Bulunması Gereken Tüm Özellikler adlı bu yazımızda e-ihracatla yurt dışına satış yapmak isteyen markaların önem vermesi gereken özellikler hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ihracat sitenizde bu unsurlara yer vererek daha güvenilir bir marka imajı yaratabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Çoklu Dil Özelliği

E-ihracat sitelerinde bulunması gereken en temel özelliklerden birisi çoklu dil özelliğidir. Çoklu dil özelliği sayesinde yurt dışına satış yapacak olan markalar ürün ve hizmetlerini farklı birçok dile çevirebilmekte ve böylece hedef pazar ülkelerini genişletebilmektedir.

Çoklu Para Birimi

İnternetten alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü kendi para birimleriyle alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu da aslına bakıldığında e-ihracat sitelerinin kilit özellikleri arasında yer alan çoklu para birimini ön plana çıkarıyor. Çoklu para birimi özelliği sayesinde işletmeler farklı ülkelerde yaşayan kişilere ürünlerini farklı fiyatlar ile sunabiliyor ve bu da hem kullanıcılara güven veriyor hem de markaların satışlarının artmasını sağlıyor.

Bölgesel Satış Modülü

Bölgesel satış modülleri markaların farklı ülkelerdeki mağaza stokları ile e-ihracat sitelerinin stoklarını kullanarak satış yapmalarına olanak tanıyan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde tüketiciler kendi ülkelerindeki ve konumundaki mağazaların stoklarından ürünlerini satın alabilir. Bölgesel satış özelliği hem tüketicilerin satın aldıkları ürünlere kolayca ulaşmasını sağlamakta hem de müşteri memnuniyetini artırmaktadır.

Ülke Özelinde Ana Sayfa Yayınlama

Farklı ülkelere satış yapacak e-ihracat firmalarının önem vermesi gereken özellikler arasında yer alan ülke özelinde ana sayfa yayınlama özelliği sayesinde e-ihracat siteleri tasarımlarını ülkeye göre değiştirebilmekte ve böylece kullanıcılara güven vererek satışlarını artırmaktadır.

Yurt Dışı Pazaryeri Entegrasyonları

E-ihracat yapacak olan markalar kendi siteleri üzerinden satış yapabilecekleri gibi yurt dışı pazaryeri platformları üzerinden de satış yapabilmektedir. eBay, ETSY, Amazon ve Aliexpress gibi pazaryeri platformları markaların en çok satış yaptığı platformlar arasında yer almaktadır.

Genellikle yurt dışı pazaryeri platformlarından satış yaparken markalar e-ihracat süreçlerini manuel olarak yürütebilecekleri gibi yurt dışı pazaryeri entegrasyonlarını kullanarak da entegre hale getirebilmektedir. Yurt dışı pazaryeri entegrasyonları sayesinde kategori eşleştirme süreçleri kolaylaşmakta ve markalar ürünlerini daha hızlı bir şekilde mağazalarına aktarmaktadır. Bununla beraber işletmeler tek panelden yönetim özellikleri ile de satışlarını ve operasyonel süreçlerini hızlandırabilmektedir.

Ziyaretçinin Giriş Yaptığı Ülkeden Yayın Yapma Özelliği

E-ticarette ve e-ihracatta markaların önem vermesi gereken bir diğer konu da site hızıdır. Genellikle internetten alışveriş yapacak olan kişiler alışverişlerini hızlı bir şekilde tamamlamak istemektedir. Bunun için de e-ihracat firmalarının ziyaretçinin giriş yaptığı ülkeden yayın yapmalarına ihtiyaçları bulunur.

 

Ziyaretçinin giriş yaptığı ülkeden yayın özelliği sayesinde 100 farklı lokasyon üzerinden sitenizi yayınlayabilir ve sitenizin hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece müşteri deneyimini iyileştirerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Siz de e-ihracat sitelerinde bulunması gereken özelliklere önem veriyorsanız Ticimax’ın e-ihracat çözümlerini tercih edebilir ve e-ihracat sitenizi kolayca kurarak avantajlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.