Yetenek Sizsiniz Türkiye Veysel Çelikdemir Kum Saati

Yetenek Sizsiniz Türkiye Veysel Çelikdemir Kum Saati

Yetenek Sizsiniz Türkiye Veysel Çelik Kum Saati Gösterisi İzle.

Yetenek Sizsiniz Türkiye Veysel Çelikdemir'in özel kum saati gisterisi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Tuval olarak ışıklı cam kullanıyor. Boya yerine kum, fırça yerine parmak... Becerisini ilk kez ‘Yetenek Sizsiniz’de sergileyen sanatçı şimdi yurt dışından teklif üstüne teklif alıyor...

Resim yapmaya ilkokul yıllarında başlar Veysel Çelikdemir. Kayseri’de oturmaktadırlar ama Kırşehir’deki Güzel Sanatlar Lisesi’nin sınavını kazanır. Baba ocağından ayrılıp Kayseri’de yatılı okumaya başlar. Ardından Ankara’daki Gazi Üniversitesi’nde Resim Öğretmenliği Bölümü’ne girer. İnternette seyrettiği video sayesinde hedefini belirler: Kumdan tablolar. Aylarca internetten camın üzerine kumla resim yapanların sırrını çözmek için uğraşır. Ama ne tekniği öğrenebilir ne malzemelere ulaşabilir.

Malzemesi çiğköftelik bulgur

Bulabildiği her malzemeyle, hatta çiğköftelik bulgur ve çayla bile denemeler yapar. Tam pes edeceği anda, mimar bir arkadaşı cam yapımında kullanılan kumdan bahseder. Veysel Çelikdemir soluğu Ankara-Ostim’deki kumcularda alır. Yılmadan tüm kumları dener, sonunda resim yapılabilecek kumu bulur. Ama kumu bulmakla iş bitmez.

Yurt dışından davet var

Başarısızlıkla sonuçlanan denemeler aylarca sürer gider ama Çelikdemir, İsrailli ressam Ilano Yahav’ın, internette seyrettiği tekniğini bıkıp usanmadan uygular. Bu mücadele tam dört yıl sürer. Sonunda Veysel Çelikdemir, kumla resim yapmanın tekniğini çözer. Kendine bir de ışıklı masa yaptırır. Artık günde en az dört saatini kumla tablo yapmaya ayırabilmektedir. Geçinmek için çocuk masallarını resimlemeye başlar. Ancak yaptıklarını insanlara göstermenin düşlerini kurmaktadır.

Geçen yıl ‘Yetenek Sizsiniz’ adlı yarışma programına katılır, üçüncü olur. Bu sayede gösterilere, özel toplantılara, konferanslara davet edilir, şovunu sergiler. SadeceTürkiye’de değil, yurt dışında da pek çok organizasyona katılan Veysel Çelikdemir eserlerini oluştururken adeta transa geçiyor. İzleyenler de... Genç sanatçı, bunu toprağın rahatlatıcı etkisine bağlıyor. Veysel Çelikdemir’in eserleri doğal olarak duvara asılmıyor, dolayısıyla satılmıyor. Sanatçı sadece katıldığı organizasyonlardan parakazanıyor.

Yetenek Sizsinzi Türkiye Veysel Çelikdemir. Veyse Çelikdemir Kum saati gösterisi. Kumdan ilgiç resim gösterisi. Kum Saati gösterisi . Kumla yapılan muhteşem gösteri. Yetenek Sizsiniz Türkiye Veysel Kum Saati. Veysel Çelildemir. Veysel Çelikdemir gösterisi izle. Veysel çelikdemir kum saati izle. vesey çelikdemir yetenek sizsiniz türkiye izle. yetenek sizsiniz türkiye izle. yetenek sizsiniz türkiye Star yeni bölüm. yetenek sizsiniz türkiye veysel çelikdemir. yetenek sizsiniz türkiye veysel kum saatı. yetenek sizsiniz türkiyede yağılan kum gösterisi. yetenek sizsiniz türkiye kumla yapılan gösteri. yetenek sizsiniz türkiye veysel. veyse çelikdemir yetenek sizsiniz türkiye.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.