Adalet Bakanı Akın Gürlek: "kimse Dokunulmaz Değildir"
TRABZON'DA VALİLİĞİ ZİYARET EDEN ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK, KİMSENİN KANUNLAR KARŞISINDA İMTİYAZLI OLMADIĞINI BELİRTEREK, SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEDEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNE KADAR KARARLILIK MESAJI VERDİ
Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten Trabzon'da Önemli Açıklamalar: "Hukuk Dosyanın Üzerindeki İsme Bakmaz, Kimse İmtiyazlı Değildir"
Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Adalet Bakanı Akın Gürlek, Trabzon Valiliği'ni ziyaret ederek basın mensuplarının karşısına çıktı. Vali Tahir Şahin tarafından karşılanan Bakan Gürlek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizerek, suçla mücadeleden terörsüz Türkiye sürecine, çocukların korunmasından Trabzon'a yapılacak adli yatırımlara kadar geniş kapsamlı ve önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına Trabzon'un ve milletin hafızasında müstesna bir yere sahip olan kahramanları rahmet ve minnetle anarak başlayan Bakan Gürlek, "Bayrak uğruna toprağa düşen Eren Bülbül evladımızı ve Jandarma Astsubayımız Ferhat Gedik'i şehadetlerinin dokuzuncu yılında rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Tüm Türkiye'yi acıya boğan bu elim olayı bir kez daha hatırlarken; 'İyi ki varsın Eren' sözüyle hafızalarımıza kazınan Eren evladımızın, Ferhat Astsubayımızın ve vatanımız uğruna can veren bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun" dedi.
"86 Milyonun Adalet Bakanıyım: Kimse Kanunlar Karşısında İmtiyazlı Değildir"
86 milyon vatandaşın Adalet Bakanı sıfatıyla hareket ettiğini belirten Gürlek, bu makamın bir emanet olduğunu vurgulayarak hukukun evrensel ilkelerine ve tarafsızlığına dair şu net mesajları verdi:
"Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir. Hukuk herkes için işler; asli amacı, vatandaşı huzur ve güven içinde tutmaktır. Hukuk, nerede bir sorun görürse, nerede vatandaşımız ya da onun var ettiği devlet aleyhine bireysel ya da organize bir yapılanma görürse orada devreye girer; dosyanın üzerindeki isme bakmaz ve gereğini yapar."
"Türkiye Yüzyılı'nı Aynı Zamanda Adaletin Yüzyılı Yapıyoruz"
Türkiye Yüzyılı hedefinin yalnızca ekonomik kalkınma veya teknolojik ilerlemeden ibaret olmadığını belirten Bakan Gürlek, dönemin aynı zamanda "Adaletin Yüzyılı" olma vizyonuyla şekillendiğini ifade etti. Suç ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Gürlek, şu başlıkların altını çizdi:
-
Zincirin Tamamı Hedefte: Uyuşturucudan yasa dışı bahis ve sanal kumara, sokak çetelerinden organize suç yapılarına kadar milletin huzurunu hedef alan odakların üzerine gidildiğini belirten Gürlek, uyuşturucuda torbacısından baronuna, organize suçta failinden azmettiricisine kadar suç zincirinin tamamının adalete teslim edildiğini vurguladı.
-
Çocukların Korunması ve Yeni İnfaz Düzenlemesi: Mattia Ahmet Minguzzi, Atlas Çağlayan ve benzeri acı olayların bir daha yaşanmaması için suçu önleyici tedbirlere odaklandıklarını belirten Gürlek, ağır suçlara karışan çocuklar bakımından daha caydırıcı infaz düzenlemelerinin hazırlandığını, çocukların suça sürüklenmesinde ailelerin sorumluluğunu güçlendiren yasal düzenlemelerin TBMM'den geçerek yasalaştığını hatırlattı.
-
Kara Para ve Suç Düzeninin Tasfiyesi: Suç düzenini ayakta tutan kara paranın da yakından takip edildiğini belirten Bakan, suçun damarı kesilmeden örgütlerin nefesinin kesilemeyeceğini ifade etti.
-
Faili Meçhuller ve Şüpheli Ölümler: Adaletin önünde zaman aşımına uğramayacak hakikatler olduğunu dile getiren Gürlek, faili meçhul kalan her ölümün devletin önünde kapanmamış bir hesap olduğunu belirterek, şüpheli ölümlerin ve kamu vicdanında iz bırakan dosyaların yeniden titizlikle açılacağını kaydetti.
"Terörsüz Türkiye Hedefi Tarihî Bir Safhaya Ulaşmıştır"
Türkiye'nin çok uzun yıllar boyunca terör nedeniyle can, enerji, kaynak ve kardeşlik kaybettiğine dikkat çeken Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu iradeyle başlatılan "Terörsüz Türkiye" hedefinin yeni bir döneme evrildiğini belirtti.
Meclis gündemine gelen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair düzenlemenin 10 Ağustos 2026 tarihinde TBMM Genel Kurulunda 468 kabul oyuyla yasalaştığını hatırlatan Gürlek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Burada özellikle altını çiziyorum: Şehitlerimizin aziz hatırasını incitecek hiçbir adım atılmamıştır, atılmayacaktır. Gazilerimizin fedakârlığı bizim için tartışmaya kapalıdır. Tek gayemiz güçlü Türkiye'ye giden yolu açmak ve iç cepheyi güçlendirmektir. Mesele bu topraklarda bir daha hiçbir annenin evladını teröre kurban vermemesi, ülkemizin dağlarının ve şehirlerinin terörle değil üretimle, yatırımla ve turizmle anılması meselesidir."
Trabzon'a Yeni Adli Yatırımlar ve Sivil Anayasa Vurgusu
Türkiye'nin sorunlarını erteleyen değil, üzerine giden bir ülke olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Akın Gürlek, Trabzon'daki adli altyapının güçlendirildiğini müjdeledi:
-
Vakfıkebir Adliyesi: Proje çalışmaları tamamlanarak yapım ihalesi gerçekleştirildi.
-
Of Adalet Sarayı: Daha güçlü ve etkin bir yargı hizmeti sunacak şekilde projelendirildi.
-
Bölge Adliye Mahkemesi: Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi bünyesinde kurulması kararlaştırılan yeni hukuk ve ceza daireleri için ek hizmet binası çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor.
Konuşmasının sonunda milletin hak ettiği sivil, demokratik ve kuşatıcı bir anayasa hedefinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Gürlek, Türkiye Yüzyılı'nın vesayet anlayışından uzak, insan onurunu ve temel hakları merkeze alan güçlü bir hukuk düzeni üzerine inşa edileceğini sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.