Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Trabzon'da 28 engelli "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı

 Trabzon'da 28 engelli bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.


Genelkurmay Başkanlığının Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği 1 günlük "temsili askerlik" uygulaması kapsamında, 4. Motorlu Piyade Tugayı Şehit Üsteğmen Naci Doğan Kışlası'nda düzenlenen törene 28 engelli katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tugay sancağı tören alanına geldi. 


Trabzon Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, askerliğin Türk vatandaşı herkesin yüreğindeki bir vazife olduğunu belirterek, "Bunu yerine getirme düşüncesi ve gayesiyle her Türk erkeği bu onurla yaşar ancak askerlik yapmak için bazı şartlar vardır ve bir tanesi eksik olsa dahi bu vazifeden muaf tutulur ama bu ailelerimizin içinde bir ukde olarak kalır. Bunu da telafi etmek için son yıllarda yapılan en iyi faaliyet budur." ifadelerini kullandı.


Yavuz, engelli vatandaşların bir günlüğüne de olsa askerlik yapmasının kendileri ve aileleri için önemli olduğunu vurguladı.




4. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Albay Osman Akyıldız, askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olduğunu, bu görevi yerine getiren her vatandaşın haklı gurur ve onuru taşıdığını söyledi.



Toplumun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşların da kutsal askerlik görevini yerine getirme mutluluğu yaşadıklarına dikkati çeken Akyıldız, "Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletinin yanında onlarla iç içe olmuş, güvenliğin sağlanmasının yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de milletinin emrinde olmayı kendine ilke edinmiştir." değerlendirmesinde bulundu.


Temsili askerlik görevini yapanlardan Seyfullah Altıntaş ise daha önce giyme fırsatı bulamadıkları asker üniformasını taşımanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirtti.



Ömürleri boyunca bugünü unutmayacaklarını dile getiren Altıntaş, "Engelli de olsak giymiş olduğumuz şerefli üniformanın ciddiyeti ve disiplini içerisinde şanlı bayrağımızın yılmaz bekçileriyiz. Belki gücümüz az, kısa koşarız, ellerimiz titrer hedefi vuramayız ama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği ışıkta yolumuzu asla kaybetmeyiz." diye konuştu.


Konuşmaların ardından 1 günlük askerlik yapan engellilere terhis belgelerini Vali Yavuz, Albay Akyıldız ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdi.

Tören, komandoların gösterisi ve geçit töreni ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.