Meslek Liselerinin Kalitesi “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” İle  Artıyor

Meslek Liselerinin Kalitesi “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” İle Artıyor

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyarete edrek önemli açıklamalrda bulundu.

Müdür Hızır Aktaş, “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Müdür Hızır Aktaş: “Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim süreci içerisinde her kademede yapmış olduğu projelere bir yenisini daha ekleyerek iyileşme ve inovasyon sürecini canlı tutmaya devam ediyor. Bakanlık, bu projeler içerisinde ‘Mesleki Eğitimi’ önemseyerek, öğrencilerin gelişiminin desteklenmesini çok boyutlu olarak ele alarak, öğrencilerin yanı sıra öğretmen, yönetici ve aileleri de kapsayan  “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” projesini hayata geçirdi.

trabzon-resim-1.jpg
AMAÇ, OKULLAR ARASI BAŞARI FAÜRKININ AZALTILMASI
Proje, Türkiye genelinde mevcut 3 bin 259 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 1000 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini kapsadığını belirten Müdür Aktaş, “Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde belirlenen 1000 okul, Trabzon genelinde 9 okul içerisinde yerini alarak, gelişime ve değişime daha büyük katkı sağlayacaktır”dedi. Aktaş, projenin ana amaçlarından biri de okullar arası başarı farkının azaltılması, öğretim ortamlarının zenginleştirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

trabzon-resim-12.jpg

Müdür Hızır Aktaş’a ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Yılmaz Aydın, yapılan çalışmalar ile ilgili Müdür Aktaş’a bilgi verdi. Okul Müdürü Aydın, “Proje kapsamında var olan Z Kütüphane daha da zenginleştirilmiş, Biyoloji, Fizik ve Kimya Laboratuvarlarının eksiklikleri giderilmiştir. Yine proje kapsamında Resim ve Müzik dersliklerine yönelik onarımlar yapılmış, donanım anlamında da eksiklikler giderilmiştir. Sportif alanların güçlendirilmesi amacıyla var olan kapalı spor salonunun teknik anlamdaki eksiklikleri giderilerek, açık hava spor kompleksi oluşturmak amacıyla projeler üretilmiştir.”dedi.

trabzon-resim-13.jpg

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Müdür Aydın konuşmasını şöyle sürdürerek tamamladı, “Proje kapsamında donanım ve fiziksel anlamda gerekli desteğin sağlanmasının yanı sıra okul personeline yönelik olarak gelişimlerini destekletici eğitimler düzenlemiştir. Bu kapsamda okul öğretmenleri Bakanlığın belirlemiş olduğu kurslarda çevrimiçi olarak destek görmüştür. Proje kapsamında Bakanlığın sağladığı eğitimlerin yanı sıra, Trabzon Öğretmen Akademisi, Trabzon BİLSEM ve Trabzon Rehberlik Araştırma Merkezi de eğitimler planlamış ve katkı sunmuştur. 

trabzon-resim-14.jpg

Proje içerisinde, öğrencilerimizin sosyal, duyusal, akademik ve mesleki becerilerinin artırılması amacıyla İlimiz Rehberlik Araştırma Merkezi ile ortak çalışmalar yapılarak, öğrencilere ulaşılmaya çalışılmaktadır. Eğitimin önemli aktörlerinden olan velilere yönelik olarak programlar hazırlanarak uygulamaya konulmuştur. Süreç içerisinde planlanan çalışmaların yapılmasına devam edilecektir.”
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.