Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu, "Başka Güzergahları Konuşmak Yanlıştır"

Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu, "Başka Güzergahları Konuşmak Yanlıştır"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Başka güzergahları konuşacak duruma düşmek yanlıştır. Çünkü bu sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesinin üzerine fikir yürütmek olur ki, bu doğru değil." dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Çay TV ekranalarında yayınlanan "Elif Çavuş'la Gündem" programına konuk oldu. Elif Çavuş'un sorularını yanıtlayan Hacısalihoğlu, Erzincan-Trabzon demiryolu projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


2011 yılında yapılan bir çalışma ile fizibilite raporu hazırlanarak Erzincan-Gümüşhane-Torul-Trabzon-Tirebolu olmak üzere bir güzergah belirlendiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Yanılmıyorsam bu tarihte 3 milyar 300 milyon TL civarında tahmini keşif yapılmıştı. Bu çalışma neden bu güzergahta yapıldı? Çünkü geçmişten beri var olan bütün değerler kullanılarak ve doğru bir güzergah olması nedeniyle bunun üzerinde derin çalışmalar yapıldı." şeklinde konuştu.


"Başka Güzergahları Konuşacak Duruma Düşmek Yanlıştır"
2016 yılında Erzincan'da dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın, 2018 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu müjdesini hatırlatan Hacısalihoğlu, "Bu boş bir müjde değil. Bu müjde doğrultusunda artık 2018 yılında başlatılan altyapı projesi ile ilgili olarak 2020’nin nisan ayında proje tamamlandı ve Devlet Demiryollarına verildi. Bu şunu gösteriyor; artık yatırım ihalesi aşamasına gelen bir projeyi konuşuyoruz. Bu duruma gelmişken başka güzergahları konuşacak duruma düşmek yanlıştır. Çünkü bu sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesinin üzerine fikir yürütmek olur ki, bu doğru değil. Biz bunu yapmayız. Bu iş bitmiş bir iştir." dedi.


Lojistik Merkezin Sürmene'den İyidere'ye Kaydırılmasının Sebebi Ne?
İyidere'de yapılması planlanan lojistik merkez hakkında açıklamalarda bulunan Hacıssalihoğlu, lojistik merkezin en başta Sürmene'de bulunan mevcut liman içerisinde yapılmasının düşünüldüğünü fakat bölgenin büyük bir lojistik merkeze ihtiyacı olduğundan İyidere'ye kaydırıldığını ifade etti.  Hacısalihoğlu, "Bildiğiniz gibi Sürmenede'ki lojistik merkez olarak konuşulan yerde aslında gemi üretim merkezi var ki şu anda dolu durumda. Dolayısıyla İyidere'ye kaymasının esas nedeni bu." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.