Trabzon'da Demiryolu Fırtınası

Trabzon'da Demiryolu Fırtınası

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla Erzurum-Rize demiryolu hattına start verdiği öğrenildi.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yürüttüğü çalışmayla Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi’ni vizyona soktuğu ve bunun için güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdiği ortaya çıktı.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Rize, Trabzon, Bayburt ve Erzurum belediyelerine gönderilen yazıda Aşkale-İyidere arasında yapılması ön görülen koridora ait (Dgn, Dwg, Ncz, Kmz) sayısal verilerinin gönderildiği ve bu çerçevede 1/5 bin ölçekli güzergah çalışmasının gönderilmesi istendi. 30 gün içinde kurum görüşü bildirilmemesi halinde demiryolu koridoruna ilişkin görüşün olumlu değerlendirileceği kaydedildi.

Söz konusu projenin gündeme gelmesinin ardından ortaya atılan "Erzincan-Trabzon demiryolu hattı Erzurum-Rize'ye mi kaydırılıyor?" iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı; Aşkale-İyidere demiryolu hattının, Erzincan-Trabzon hattından bağımsız ve özgün bir proje olduğu bilgisine ulaşıldı. 

 

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum