Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon'da çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül Trabzon'un Maçka ilçesinde son yolculuğa uğurlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törene çok sayıda vatandaş Eren'i dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verdi.

 Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit düşen 16 yaşındaki Eren Bülbül Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, polisler tarafından morga taşındı. Bülbül’ün ailesine bu sırada Trabzon Valisi Yücel Yavuz da eşlik etti. Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, burada vatandaşların taziyelerini kabul etti. Ağabey Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörü lanetleyerek, "Ne diyeyim, bu durumda ne denir ki. Allah teröristlerin belasını versin." ifadelerini kullandı.



 
 
ERZAK ÇALINAN EV GÖRÜNTÜLENDİ
Maçka'da PKK´lı teröristlerle girilen çatışmada 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in yanı sıra 16 yaşındaki Eren Bülbül şehit oldu. Çatışmada polis memuru Namık Öztel de yaralandı. Çatışmanın çıktığı bölge ve erzak çalınan ev görüntülendi.


 
 
ÇOK SAYIDA BOŞ KOVAN ÇIKTI
Çatışmanın olduğu ev ve çevresinde uzun namlulu çok sayıda silaha ait boş kovan bulunuyor. Çatışma bölgesinde sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesindeki ilk yardım malzemeleri ve kan izleri dikkat çekiyor. Terörist grubunun erzak çaldıkları tek katlı evin camlarının kırıldığı, olayda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´e ait kırık gözlüğün de çevrede olduğu dikkat çekti.
 
EVDE İNCELEME YAPARKEN ATEŞ AÇTILAR
PKK'lı teröristlerin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınlarının anlattığına göre, evden hırsızlık yapıldığını gören Eren, durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine gelen güvenlik görevlileri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit düştü, polis memuru Namık Öztel, o sırada ailesiyle birlikte fındık toplayan Erden Bülbül ile buluştu. Hırsızlık yapılan tek katlı eve Eren'le birlikte gelen güvenlik güçleri incelemelerini sürdürürken, PKK´lı terörist grup tarafından ateş açtı.

 
BEN DE ŞEHİT OLACAĞIM
Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, Bülbül, yaptığı açıklamada, terörü lanetleyerek, "Ne diyeyim, bu durumda ne denir ki. Allah teröristlerin belasını versin." ifadelerini kullandı. Büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Bülbül, "İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, 'ben de askere gideceğim ve şehit olacağım.' derdi. Gerçekten de oldu." diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.