1 ton çay ele geçirildi

1 ton çay ele geçirildi

İzmir'de, düzenlenen operasyonda, Suriye'den kaçak yolla getirildiği belirlenen yaklaşık 1 ton çay ele geçirildi.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu, Çiğli'de O.E. ve oğlu B.E'ye ait işyerinde yaptıkları aramada, yurda kaçak yolla getirildiği tespit edilen 326 kilo çay ele geçirdi. Çimentepe Mahallesi'nde A.A'ya ait depoda kaçak olduğu belirlenen 634,7 kilo çay, 61,95 kilo kahve, 36,8 kilo baharat ele geçirildi.

Nusaybin, Gaziantep ve İskenderun'daki bazı işyerlerinde arama yapan ekipler, O.E, B.E ve A.A.’ya kaçak malları Gaziantep'ten İzmir'e gönderdiği iddia edilen H.E. hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem yaptıktan sonra bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kilis’te de yapılan 2 ayrı operasyonda bin 180 kilo kaçak çay ile 35 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez ilçeye bağlı Bulamaçlı köyünde Suriye uyruklu M.M. Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan 320 kilo kaçak çay ile 35 bin 100 paket kaçak sigara sokmak isterken yakalandı.



İkinci olayda ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda, Merkez ilçeye bağlı Duruca köyünde, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan kimliği belirsiz şahıs yada şahıslarca getirilen 860 kilo kaçak çay ele geçirildi. İki olayda yakalanan bin 180 kilo kaçak çay ile 35 bin 100 paket kaçak sigara Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.