1450 kiloluk kurbanlık Rize'de

1450 kiloluk kurbanlık Rize'de

Yaklaşan kurban bayramı öncesi İslampaşa mahallesi Taşlıdere çay fabrikası yanında bulunan tır parkında oluşturulan kurban pazarına kurbanlık hayvanlar gelmeye başladı.

Rize belediyesi tarafından oluşturulan ve 4000 hayvanı barındıran kurban pazarı neredeyse tamamen dolarken hem satıcılar hem de alıcılar için uygun bir ortam oluşturulmaya çalışılmış
Doğu illerinden hayvanlarını getiren satıcılar alanda her şeyin düşünüldüğünü şimdilerde vatandaşın sadece fiyat araştırması yaptığını ilerleyen günlere doğru satışların daha da hızlanacağını ifade ediyorlar.
Ağrı’dan Kars’tan Adıyaman ve Erzurum gibi doğu illerinden hayvanlarını getiren satıcılar şimdilerde yüksek fiyatlar istese de ilerleyene günlerde pazarlıklar ile birlikte fiyatların normal seyrinde devam edeceği gelen bilgiler arasında
Özellikle kurbanlık olamayacak hayvanların tespiti veterinerler tarafından yapılırken satıcıların kurbanlık olamayacak hayvanı nasıl tespit edecekleri yine veteriner tarafından anlatıldı.
Rize kurban pazarının en heybetli ve kilolu hayvanı ise tam 1450 kilo  gelen Polat alemdar, Ardahan’dan getirilen ve simental ırkı olan Polat sadece 2 yaşında ve fiyatı 16 bin tl satıcısı Polat’ı başbakan Erdoğan’ın vefat eden annesinin hayratı için kesebileceğini veya bir armatör tarafından alınabileceğini düşündükleri için Rize ye getirdiklerini dile getirdi.


Kurban pazarı hakkında bilgi veren belediye başkanı Halil Bakırcı da kurban pazarının karşısında yer alan alanda kurban kesiminin de yapılacağını buranın da vatandaşlara bayram günü tahsis edileceğini söyledi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.