17 şehidin kimlikleri belli oldu

17 şehidin kimlikleri belli oldu

Pervari'de şehit olan 17 askerin kimlikleri belli olmaya başladı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde düşen askeri helikopterde 17 asker şehit olurken, şehitlerin kimlikleriyle ilgili bilgiler de gelmeye başladı.
İLK ACI HABER GÜMÜŞHANE'YE DÜŞTÜ

İlk şehit ateşi Gümüşhane'ye düştü. 17 asker arasında bulunan Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi'nin acı haberi, Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Akçal Köyü'ne yaşayan ailesini yasa boğdu.
HENÜZ 22 YAŞINDAYDI

Jandarma Uzman Çavuş Tüfekçi'nin bir süre önce izin için memleketi Kürtün İlçesi Akçal Köyü'ne geldiği, bir hafta önce de görevine dönmek üzere ilçeden ayrıldığı belirtildi. Kenan - Asiye Tüfekçi çiftinin en büyük çocuğu olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi'nin 3 de kardeşi bulunuyor. Acı haberle birlikte Tüfekçi ailesi gözyaşlarına boğuldu.

UZMAN ÇAVUŞ DİNÇER ERSOY: TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada şehitlerden Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu açıklandı. Ersoy'un ilçede yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

UZMAN ÇAVUŞ ERDAL TEKİN: ADANA

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden birinin Adana'nın Feke ilçesinden Uzman Çavuş Erdal Tekin olduğu belirtildi.

Feke Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akgün Baydar ve diğer yetkililer ailesine haber vermek için ilçeye bağlı Gürümze köyüne gittikleri ailesine acı haberi verdikleri öğrenildi. Şehidin, 1 kız bir de erkek kardeşi olduğu ve bekar olduğu bildirildi.
UZMAN ÇAVUŞ KÜRŞAT GÜNEŞ: ERZURUM

Siirt'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in baba ocağına ateş düştü.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde oturan Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in ailesi, oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Büyük bir acı yaşayan şehidin yakınları sinir krizi geçirdi. Baba Ağa Güneş, "Benim oğlum gönüllü askere gitti. Benim oğlumun uçakta ne işi var. Hep fakir insanların çocukları ölüyor" dedi.

Hıçkırıklara boğulan anne Rahime Güneş ise, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Askerliğini komanda olarak yapan şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in askerliğini komando olarak yaptıktan sonra gönüllü olarak uzman çavuş olduğu ve ailesiyle Siirt'e yerleştiği öğrenildi. Şehit uzman çavuşun eşinin hamile olduğu bildirildi.
İşte şehit askerlerin isimleri ve memleketleri:

İşte şehit askerlerin isimleri ve memleketleri:

- Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (31) / Manisa'nın Turgutlu İlçesi
- Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi (22) / Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi
- Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (25) / Bartın'ın Ulus İlçesi
- Üsteğmen Ersan Yenice / Kırklareli'nin Babaeski İlçesi
- Uzman Çavuş Dinçer Ersoy / Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi
- Uzman çavuş Erdal Tekin / Adana'nın Feke ilçesi
- Uzman Çavuş Kürşat Güneş / Erzurum Palandöken
- Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici / Giresun
- Eren Kızılgedik / Mersin
- İbrahim Çelik / Kayseri
- Ömer Büyükköse / Kahramanmaraş
-Onur Karasungur / Kayseri
- Murat Yıldızhan / Diyarbakır
- Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan
- Teknik üsçavuş Vedat Avcı
- Üsteğmen Yakup Çınar / Pilot
-  Piyade uzman çavuş Mesut Şeker

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.