170 Yıllık Tarihi Konak

170 Yıllık Tarihi Konak

Tarihin her devrine ve geçmişe ışık tutan yapılar yeni görüntüleriyle göz kamaştırıyor.

HABER: HÜLYA UZUN ÇAY TV HABER

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi yukarı çamlık mahallesinde bulunan 170 yıllık tarihi konak. Bundan yaklaşık 2 yıl önce programımıza konuk olan konak sahibi Özdemir Baki Özkan tarihi değerlerini koruma altına almak için verdiği mücadeleyi kazandı.

Özkan, 170 yıllık Tarihi konağın tadilatı için Rize kültür müdürlüğüne başvurdu. Uzun bir süre sonra mimarı yapısına uygun Olarak restore edilen konak tabiat ve kültür varlıkları tarafından koruma altına alındı. İç ve dış cephesi aslına uygun olarak yapılan konak yeni görüntüsüyle göz kamaştırıyor.

Ortaya çıkan sonucu yerinede görüp inceleyen Rize Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz, tarihi değerlerini korumak için mücadele veren herkesin kültür müdürlüğü vasıtasıyla bu desteği almalarını istedi.

Rize İl kültür ve turizm müdürü İsmail Hocaoğlu manevi değerlerine sahip çıkarak vermiş olduğu mücadelesinden dolayı Özdemir Baki Özkan’ı tebrik etti. Hocaoğlu, Tarihi yapıları hem bakanlığın desteğiyle hem de kendi imkanları çerçevesinde korumak için seferber olan birçok kahraman olduğunu söyledi.

Tarihi yapılarını gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisinde olan ve konağın yaşaması için mücadele veren Özdemir Baki Özkan’ın mutluluğu ise görülmeye değer. Konağın bu günlere gelebilmesi için büyük uğraş veren Özkan, her şeyin aslına uygun olarak yapıldığını ifade etti. Özkan, ayrıca bu imkanı kendisine sunan herkese yürekten teşekkür etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.