2 bin kişiye istihdam müjdesi

2 bin kişiye istihdam müjdesi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Geliştirdiği Proje Kapsamında Rize`de 2000 Kişinin İstihdam Edileceğini Söyledi.

 Rize Milletvekili Hasan Karal Çay TV’de Katıldığı Canlı Yayın Programında Çalışma Ve Soysal Güvenlik Bakanlığı’nın Geliştirdiği Sosyal İçerikli İstihdam Projesi Hakkında Bilgi Verdi

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın geliştirdiği projedeki pilot iller arasında yer alan Rize’de 2000 kişinin istihdam edileceğini belirten Karal iş kur müdürlüğü üzerinden bu çalışmanın yürütüleceğini belirtti.

 Karal “Pilot iller arasına alınan Rize’de 2000 gencimiz 6 ile 8 ay arasında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek. Müracaatlar iş kur müdürlüğüne yapılacak ve projenin tüm sekretaryası yine iş kur müdürlüğümüz tarafından yürütülecek. İş kur müdürlüğüne müracaat edip işe alınan kişilerin maaşları bakanlık tarafından karşılanacak” dedi.

 Piyasada iş tecrübesi olan personel ihtiyacının bu proje ile azalacağını dile getiren Karal “6 ile 8 ay gibi bir süre kamu kurumunda istihdam edilen gençlerimiz bu proje kapsamında iş tecrübesi kazanmış olacaklar. Bununla birlikte kısa süreli de olsa şehrimize ciddi bir ekonomik girdi sağlanacak” ifadelerini kullandı.

  Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik’in cumartesi günü Rize’ye gelerek projenin detaylarını açıklayacağını belirten Karal bakanımız Sayın Faruk Çelik aynı zamanda projenin startını da verecek dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.