2 kentte sel felaketi: 1 ölü, 6 kayıp

2 kentte sel felaketi: 1 ölü, 6 kayıp

Türkiye'de sıcaklıklar düşüyor sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Denizli'de selde 1 kişi yaşamını yitirdi. Antalya'da 6 kişiden haber alınamıyor. Köprüler ise yıkıldı.

SEL DENİZLİ’DE CAN ALDI

Denizli’de de şiddetli yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde oluşan sel sularına kapılan 60 yaşındaki Sıdıka Gümüş yaşamını yitirdi.

Sağanak yağmur Ege ve Akdeniz’deki birçok ilde olduğu gibi Denizli’de yaşamı felç etti. Yağış, özellikle Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde etkili oldu. Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde dere yatağı aşırı yağış sonucu taştı. Ahırını sel sularının doldurduğu gören Sıdıka Gümüş, 4 ineğini kurtarmak için ahıra girdi. Bu sırada sel suları ahırı doldurdu. 4 çocuk annesi Gümüş, sel sularına kapılıp can verirken, 4 ineği de telef oldu. Köyde bazı evler de sel sularından etkilenerek hasar gördü.

Tavas İlçesi’nin Ebecik Köyü’nde de çoban Bayram Albaş’a ait 20 küçükbaş hayvan dere yatağından taşan sel sularına kapılarak telef oldu.

Kale İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Köyü’nde ise bir süt toplama merkezi ile akaryakıt istasyonunda sel nedeniyle hasar oluştu. Demirciler Köyü’nde ise bir hidroelektrik santralinde hasar meydana geldi.


ANTALYA'DA 6 KİŞİ KAYBOLDU

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle 3 evin yıkıldığını, 6 kişi için de kayıp olduğu yönünde ihbar yapıldığını bildirdi.

Vali Altıparmak, bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan uyarının ardından, bugün kent merkezi ve ilçelerdeki okulların tatil edildiğini kaydetti.

Akşam saatlerinden itibaren yağışların şiddetini artırdığına dikkati çeken Altıparmak, ''Antalya ortalaması metrekareye 270 kilogram iken, dün akşam sadece bir günlük yağış 300 kilogramı buldu'' dedi.

Serik'e bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle 3 evin yıkıldığını belirten Altıparmak, ''6 vatandaşın kayıp ihbarı var. Ekipler bu köye ulaşmak üzere. 25'in üzerinde insanı ekipler çalışarak kurtardı. 3 köprü ve 2 menfez yıkıldı'' diye konuştu.

Sel ve yağışlar nedeniyle bin dekarın üzerinde seranın hasar gördüğünü belirten Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Güloluk, Alaylı, Gökdere ve Solaklı mahallelerindeki seralarda su yükselmesi oldu. Hasar tespit komisyonunun çalışması sonucu net tablo ortaya çıkacak. Akçapınar, Sindisuyu ve Pınargözü köprüsü yıkılan köprüler arasında. Elektrik konusunda sıkıntılar var. Ekipler çalışıyor. Sivil Savunma ve Sahil Güvenlik helikopteri, Orman helikopteri köylere ekipleri taşıyor. Bölgeye karayolu ile ulaşılamıyor.''

Panik yaratmamak için kayıp kişilerin isimlerini açıklamadıklarına da değinen Vali Altıparmak, ''Bu vatandaşlarımız başka yerden de çıkabilir. Panik yaratmayalım. 6 kaybımıza inşallah sağ salim ulaşılır'' dedi.

-Kent merkezinden 461 su baskını ihbarı-

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinden bu yana kent merkezinden 461 su baskını ihbarı geldiğini, ekiplerini sabaha kadar aralıksız çalışarak, ihbarlara yanıt verdiğini söyledi.

Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyünde de menfez ve köprülerde çökme olduğunu bildiren Pehlivan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 150 kişilik itfaiye ekibinin bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Serik'e gittiğini açıkladı.

-Metrekareye 300 kilogram yağış-

AA muhabirinin Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 300 kilogramı buldu. Rüzgarın saatteki hızı ise zaman zaman 80 kilometreye kadar ulaştı.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın aralıklı olarak 12 Ekim Çarşamba gününe kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini, fırtınanın etkisinin ise akşam saatlerinden itibaren azalacağını bildirdiler.

ISPARTA- SÜTÇÜLER'DE SEL OLDU: 2 KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü.

Sütçüler Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkili yağış nedeniyle Sütçüler'e bağlı Çobanisa ile İbişler köyleri arasındaki köprünün çöktüğünü, bu sırada köprüden geçen otomobildeki 4 kişilik ailenin köy halkı tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Beydilli köyünün ulaşımını sağlayan köprünün de çöktüğünü belirten Özdel, ayrıca Sütçüler ilçesindeki bir alabalık tesisinde 50 bin alabalığın telef olduğunu bildirdi.

Özdel, sel nedeniyle can kaybı bulunmadığını, sadece maddi hasar oluştuğunu aktardı. Bazı yollarda yağışın etkisiyle bozulmalar olduğunu belirten Kaymakam Özdel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede inceleme yapacaklarını açıkladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.