3 Rizeli 'Burada Hayat Var'da!

3 Rizeli 'Burada Hayat Var'da!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve sanatçı Sinan Özen, Rize`yi Aynur Tartan`la burada Hayat Var”a anlattılar…

İnsanın doğduğu, büyüdüğü yerin havasını, kokusunu ve toprağını üzerine sindirmesi gerektiğine inanan Bakan Hayati Yazıcı; spordan sanata siyasete kadar bir çok meslek dalında zirvede olan Rizelilerin başarı sırlarını açıkladı.

Hayatı boyunca horon oynamayan Bakan Yazıcı; evlerinde horon oynamanın neden yasak olduğunu ilk defa Aynur Tartan’la “Burada Hayat Var”da anlattı ve bir Rizeli gibi çay demlenin püf noktalarını paylaştı. Tulum sesi duyduğunda kanının kaynamaya başladığını söyleyen Bakan Yazıcı; “Tulum sesi insanı hamsi gibi sallandırıyor” dedi. Ve Sinan Özen’in seslendirdiği “Çayeli’nden Öteye” türküsüne Bakan Yazıcı büyük bir coşkuyla eşlik etti.

“Çaykur Rizespor’la Galatasaray maç yaparsa bir tarafı sarı-kırmızı, bir tarafı mavi-yeşil forma yaptıracağım…”

Yaşam mücadelesiyle çocuk yaşta tanışan ve sarı-kırmızı renklerin tutkunu olan Abdurrahim Albayrak; Aynur Tartan’ın “Galatasaray ve Çaykur Rizespor maç yapsa gönlünüzde hangi aslan yatar?” sorusu karşısında soğuk terler döktü. İlkokul yıllarında kestane pişirdiğini ve simit sattığını söyleyen Albayrak; fıkra tadında yaşanmışlıklarını da programda anlattı. Şirketlerinde 20 yıldır her çarşamba memleket lezzetleri günü yapan Albayrak; misafirlerine mıhlamadan karalahana dolmasına mısır ekmeğinden İspir kuru fasulyesine kadar Rize’nin en güzel yemeklerini ikram ettiğini söyledi.

Aynur Tartan’la “Burada Hayat Var”da bir ilk: Sinan Özen’den Ud ile Karadeniz Türküsü…

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde dünyaya gelen ancak çocukluğu babasının işleri nedeniyle İzmit-İstanbul arasında geçen Sinan Özen; memleket kültüründen hiçbir zaman kopmadığını söyledi. Tüm kentlerimizi hatta dünyayı saran değişime karşın Rize’de doğal yapının hala daha korunduğunu söyleyen Özen; “Rize’de herkesin yüzü güler, en sert mizaçlı insanın bile kalbi sımsıcaktır” dedi. Ve Özen; ilk defa udu ile Çayeli’nden Öteye türküsünü Aynur Tartan’la “Burada Hayat Var”da çaldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve sanatçı Sinan Özen’in konuk olduğu Aynur Tartan’la “Burada Hayat Var”; 21 Ocak Cumartesi günü saat 16:00’da CNN Türk ekranlarında ve CNN Türk Radyo’da yayınlanacaktır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.