30 Eylül'de Son Kez...

30 Eylül'de Son Kez...

AK Parti Eskişehir İl Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül’deki 4’üncü AK Parti Kongresi’nde, 4’üncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Eskişehir İl Kongresi’nde yaptığı konuşmasında 30 Eylül’deki 4’üncü Ak Parti Kongresi’nde, 4’üncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağını söyledi. Küresel ekonomik krizin aşılması için IMF yönetiminde oluşturulan havuza Türkiye olarak 5 milyar dolar yatırıldığını belirten Erdoğan, ekonomi ağırlıklı konuşmasında özetle şu mesajları verdi: “Neydi durum? Finans sektörü çökmüştü. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank hepsi görev zararı yazıyordu. Ve halkı aldatıyorlardı. Şu anda o görev zararı yazan Ziraat Bankası Türkiye’nin bir numarası. O zaman yüzde 59 faizle çiftçi kardeşime kredi veriyordu. Şimdi aynı Ziraat Bankası yüzde 1 ile 5 arası. Buraya geldik. Artık bu bankalar dimdik ayakta duruyor ve girişimcisine kredi veriyor.

Duyan duymayana anlatsın

Hani bunlar milliyetçiyiz diyorlardı ya, IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Aynı IMF’ye borcumuz ne oldu 1,7 milyar dolar. Fakat IMF bizden para istedi. Biz de şu anda IMF’ye 5 milyar dolar aktardık. Artık Türkiye alan el değil veren el. Aynı zamanda IMF’nin yüzde 1,1 ortağıyız. Bunlar milliyetçi ya, milli bankamız Merkez Bankası’nın kasasında döviz rezervi neydi 27 milyar dolar. Şu başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmemiz lazım. Duyanlar duymayanlara anlatması lazım. Bugün ne var? Bugün 97,5 milyar dolar var.

Borçlandılar, ödedik

Ah Eskişehirli kardeşim ah. Eğer rahat konuşuyorsak dimdik ayakta duruyorsak o gücü buradan alıyoruz. Yolsuzlukların olduğu hükümetler o haldeydi yolsuzlukların olmadığı Ak Parti iktidarı. Artık yolsuzluk yok. Artık Türkiye yasakların olduğu bir ülke değil. Yoksulluğu da minimize ediyoruz. Onlar borçlandı biz ödüyoruz. Dünyada Çin’den sonra ikinci büyüyen ülke hangisi? Türkiye. Sizde bu heyecan aşk oldukça bizi durdurana aşk olsun.”                          

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.