30 Yıldır Şehre İnmiyor

30 Yıldır Şehre İnmiyor

Ömrünün büyük kısmını şehirlerde geçiren 78 yaşındaki Rizeli Dursun Ali Safi tam 30 yıldır köyünden çıkıp şehre gitmedi.

Rize’nin Çayeli İlçesi Selimiye Köyü’nde ikamet eden 78 yaşındaki Dursun Ali Safi son 30 yıldır köyünden hiç çıkmadı. Bir zamanlar İstanbul’un sayılı ahşap doğrama ustalarından olan ve ömrünün büyük kısmını şehirlerde geçiren Safi, 30 yıl önce atölyesini köyüne taşıyarak bir daha köyünden hiç çıkmadı. İki yıl olan askerliğinin bir yılını Kore’de yapan Safi, kalan ömründe de köyünden ayrılmayı düşünmüyor. Safi, 5 yıl önce rahatsızlanınca oğulları tarafından otomobil ile hastaneye götürülmüş. Safi dargınlık ve küskünlük beslemediğini, şehirdeki gelişmeleri ve yenilikleri de merak etmediğini belirterek, “İstanbul’da ve Çayeli’de atölyelerim vardı. 30 Yıl önce atölyemi köye taşıdım. O gün bu gün buradayım. Şehirde arkadaşlar kahvehanelerde buluyordu. Ben kahve hayatını hiç sevmedim. Şimdi arkadaşlarımda kalmadı. Köyümde evimde mutluyum” dedi.


Safi’nin 55 yıllık hayat arkadaşı Emine Safi de (70) son on yıldır şehre hiç inmediğini belirterek, “Burada eşimle mutluyuz. Şehre karşı bir küskünlüğümüz yok. Ancak ihtiyacımız olmadığı için inmedik. Gerekirse ineriz” ifadelerini kullandı.
Safi, yaşlandığı için artık ahşap doğrama ustalığı yapamıyor. Sağlığı el verdikçe kemençe imalatı ile de uğraşan Safi’nin yaptığı bir kemençe bir süre önce AK Parti İstanbul Milletvekili olan yeğeni İsmail Safi tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya armağan edilmişti.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.