52 Yıla 42 Bin Sünnet Sığdırdı

52 Yıla 42 Bin Sünnet Sığdırdı

Rize'de 52 yılda 42 bin kişiyi sünnet eden 80 yaşındaki Yusuf Usta, ilerleyen yaşına rağmen çok sevdiği mesleğini sürdürüyor.

Rize merkeze bağlı Pazarköy'de ikamet eden 80 yaşındaki sünnetçi Yusuf Usta, 1959 yılından bu yana sünnet yapıyor. Usta, çevresinde fakir fukaradan ücret almadan sünnet yapması ile tanınıyor. Çocuklarını Usta'ya sünnet ettirmek için Iğdır'dan bile Rize'ye gelenler var. Ömrü izin verdikçe mesleğini sürdüreceğini açıklayan Usta, "1959 yılından bu güne kadar 42 bin kayıtlı sünnetim var. Bunların arasında çok sayıda ücret almadan yaptığı sünnetler var. Fakir fukaralardan para almıyorum. Onların kaydını
tutmadım. Kars'tan Iğdır'a kadar çocuklarını sünnet ettirmek için bana geliyorlar. Ben mesleğimi çok seviyorum. Bu nedenle bu yaşıma rağmen burada bekliyorum. İnsanlara bu hizmeti verebilmek için bekliyorum" dedi.


Sünnet ettiği çocuklar arasında büyüyüp bakan ve milletvekili olanların bulunduğunu da belirten Usta, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı da kendisinin sünnet ettiği iddialarına ise kaçamak cevap vererek, "Geçmişte sünnet ettiğim çocuklar arasında büyüyüp bakan olanlar, milletvekili olanlar da var. Unutkan oldum. Tümünü hatırlayamıyorum. Başbakanımızın mahallesindeki çocukları, akrabalarını hep ben sünnet ettim. Başbakanımızı da ben sünnet etmiş olmalıyım ancak şüphem var. Bu konuda pek açıklama yapmak da  istemiyorum. Başbakanımız sonuçta" diye konuştu.


Usta, 12 saatlik yeni doğan bir bebek ile 52 yaşındaki bir yetişkin arasında çok farklı yaşlarda kişileri sünnet ettiğini açıklayarak, "Mühim sünnetleri isimleri ile kayıt ediyorum. Diğer sünnetlerin günlük sayısını 52 yıldır not alıyorum. Mesela geçtiğimiz günlerde 12 saatlik bir bebeği sünnet ettim. 12 saatlik bebekten 52 yaşındaki bir insana kadar sünnet ettim. 52 yaşındaki kişi Müslüman olan bir profesördü" şeklinde konuştu.
Yusuf Usta, 52 yıllık meslek hayatı boyunca sünnet yaparken çekilen fotoğraflarını operasyonları gerçekleştirdiği odasının duvarında sergiliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.