6. Rize günleri başlıyor

6. Rize günleri başlıyor

“Çayın Başkentinden, Avrupa Kültür Başkentine “ sloganı ile geçen yıl Taksim’de yapılan Rize Günleri’nin 6. si bu yıl yeni düzenlenen ve oldukça geniş bir alana sahip olan Ümraniye Meydanı’nda gerçekleşecek.

Kemence tulum Ümraniye’den İstanbul’a yayılacak
21 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından organize edilen etkinliklerin ilk gününde İstanbul Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren Ümraniye Rizeliler Birliği, Üsküdar Rizeliler Derneği ve Maltepe Rizeliler tarafından organize edilen Anadolu Yakası Rize İlçe Dernekleri Gecesi düzenlenecek. 23 Eylül 2011 Cuma günü etkinliğin resmi açılışı gerçekleştirilecek. Aynı gece Gündoğdu çevre dernekleri bir etkinlik düzenleyecek.

Her gece bir etkinlik
Rize Günleri süresince her gece bir ilçenin, belde’nin etkinliği düzenlenecek. Kalkandere Gecesi (24 Eylül 2011Cumartesi), Salarha ve Çevre Dernekleri Gecesi (25Eylül 2011Pazar), İkizdere Gecesi (26 Eylül 2011Pazartesi), Rize Ardeşen Tunca ve Çevre Dernekler Gecesi (27 Eylül 2011 Salı ), Melyat Deresi Dernekleri Gecesi (28 Eylül 2011Çarşamba), Avrupa Yakası Rize Dernekleri Gecesi (29 Eylül 2011 Perşembe), Fındıklı Gecesi (30 Eylül 2011Cuma), Çayeli Gecesi (1 Ekim 2011 Cumartesi) ile Ümraniye Meydanı şenlenecek. Etkinlik RİDEF Final Gecesi (2 Ekim 2011 Pazar) ile son bulacak.

Müzik ziyafeti
İstanbul'un Anadolu yakasının başkenti olarak isimlendirilen Ümraniye'de yaşayan her yöreden insanın farklı bir mozaik oluşturmasının beklendiği etkinliklerde her akşam ayrı bir Karadeniz sanatçısının sahne alacağı bunların içinde Hülya Polat, Murat Köse, Davut Güloğlu, Ayhan Alptekin, Herem, Zeki Uçkan yer aldığı belirtiliyor

Görsel şölene davetlisiniz
Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)  Genel Sekreteri Recep Albayrak ise, Her yıl çıtayı biraz daha yüksekliklerin belirterek, en iyisini yapabilmek adına çalışmalara devam ettiğini söyledi. Rize tanıtım günlerinin yapılmasında ki asıl amacın öz değerlerin unutulmaması olduğunu hatırlattı. Albayrak; “Etkinlikte Rize’den resmi kurumlar, firmalar, el sanatları, yöresel yemekler, Rize’nin ekonomik, sosyal, kültüreL ve turistik değerleri ön plana çıkacak. 21 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasındaki etkinlik görsel şölenlerin yanı sıra her akşam canlı yayında konserlerle festival havasında geçecek. Bütün hemşerilerimizi etkinliklerimize davet ediyoruz’ dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.