81 İlin Diyanet Personeline Rize'de Seminer

81 İlin Diyanet Personeline Rize'de Seminer

81 ilden 167 Din Hizmetleri Kısım Şefleri ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni personeline Rize'de "Kuran Kursları Eğitim Portalı Tanıtım Semineri" verildi.

Diyanet İşleri  Başkanlığı tarafından Kuran Kursları ile ilgili tüm verilerin doğrudan ve sağlıklı bir şekilde başkanlık merkezinde toplanması için 81 ilden 167 Din Hizmetleri Kısım Şefleri ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni personeline, Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi'nde "Kuran Kursları Eğitim Portalı Tanıtım Semineri" düzenlendi.

1.20111225133225.jpg

Eğitim Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Naci Demirci'nin okuduğu Kuran Tilaveti ile başlayan seminerin açılış konuşmasını Müftü Yusuf  Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin yaptı. Bilgin seminere katılan personele eğitim merkezi  ve devam eden eğitim ve öğretim ile ilgili kısa bilgiler verirken seminerin hayırlara vesile olmasını dileyerek ülkemizin 81 ilinden gelen misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İl Müftüsü İlyas Serenli ise yaptığı konuşmada Kuran Kursları  ve Kuran Eğitimi ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllardaki atılımından bahsetti. Müftü Serenli, Hizmet Çeşitliliği Projesi ile son yıllarda Kuran Kursları ve  Öğrenci sayıları ile beraber kalitenin de arttığını ifade etti.



Kuran Kursları Eğitim Portalı hakkında bilgi veren Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Enver Şahinaslan; dini uygulamalardaki metod ve öğretiş şekillerindeki değişikliklerin  zaman zaman her nesilde her toplulukta olduğu gibi bizde de olduğunu, başkanlığımızın kuruluşundan günümüze  gelen Kur'an-ı Kerim veya Dini Hizmetler alanında yapılan değişikliklerdeki amacın da daha iyi ve daha güzeli bulmak için yapıldığını, teknolojik gelişmelerin bizi ister istemez bazı değişikliklere götürdüğünü, İlmin ve araştırmanın sonu olmadığını söyledi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.