ABD'den Sürpriz Ziyaret

ABD'den Sürpriz Ziyaret

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Patriotların birinin kurulacağı Adana'daki İncirlik Üssü'ne geldi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Türkiye'ye sürpriz bir ziyarette bulundu. Sabah saatlerinde Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne özel uçağıyla inen Bakan Panetta'nın, Suriye sınırına konuşlandırılacak olan patriot uçaksavar bataryalarıyla ilgili üsteki ABD'li ve Türk komutanlarla fikir alış verişinde bulunduğu iddia edildi.

SÜRPRİZ ZİYARET

Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılmasına karar verilen Patriot füzesavar bataryaları ve bu bataryaların bakımı ve kullanımı için görevlendirilecek 400'ün üzerinde askerlerle ilgili talimatı bugünlerde imzalaması beklenen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Türkiye'ye sürpriz bir ziyarette bulundu.

Sabah saatlerinde özel uçağıyla Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne iniş yaptı. Alınan bilgiye göre, ABD Savunma Bakanı Panetta'yı ABD'li ve Türk Komutanlar karşıladı.

"BATARYALARIN YERİ BELİRLENECEK"

Nereden geldiği açıklanmayan ancak uçuş güzergahında olduğu için İncirlik Hava Üssü'ne iniş yaptığı belirtilen Panetta'nın üstteki ABD'li ve Türk komutanlar ile patriot uçaksavar bataryalarının kurulacağı yerleri belirlemeye gelen bir grup yetkiliyle bir araya geldiği iddia edildi.

Bakan Panetta'nın, patriot uçaksavar bataryalarının Türkiye'de kurulması düşünülen yerler ile Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'de kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi aldığı alının bilgiler arasında.

ABD Savunma Bakanı Panetta'nın, yapacağı görüşmelerin ardından yine özel uçağıyla ABD'ye uçacağı iddia edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.