Acı Reçeteyi Kabul Etmek Zorundayız

Acı Reçeteyi Kabul Etmek Zorundayız

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediye imkanları ile dere yatağı üzerinde yıkılabilecek olan yerleri yıkacaklarını belirterek "Acı reçeteyi kabul etmek zorundayız." dedi.

 

24 Eylül Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve ardından da yaşanan sel ve taşkınlar kentte büyük çapta hasara sebep olmuştu.Sel nedeniyle oluşan zararın giderilmesi amacıyla Rize belediyesi Ankara'da ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulundu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile kentte bazı çalışmaların yapılacağı aktarıldı.

 

Buna göre birkaç gün içinde bu konuda teknik çalışmaların başlayacağı ifade edilirken derelerin geçişinin rahatlaması için ''İlk etapta belediye imkanları ile dere yatağı üzerinde yıkılabilecek olan yerlerin yıkılacağı vurgulandı. Rize belediye Başkanı Halil Bakırcı, Hamam Deresi yanındaki yerde belediye olarak kamulaştırma yapacaklarını, Kurtuluş İlköğretim Okulu yanındaki iş yerlerinin de en kısa zamanda tahliye edilmelerini sağlayıp, buradaki derenin üzerini de açmayı planladıklarını kaydetti. Yeniden yapılacak binaların su baskını riskine uygun olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Bakırcı, 8 yıllık başkanlık süresince en az 20 kez su baskınına uğrayan Reşadiye Mahallesi'ndeki Zihni Derin İlköğretim Okulunun yerinin değiştirilmesi veya su baskını olmayacak şekilde bir onarım yapılması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.