"Adımız Parkeci Başkana Çıktı"

"Adımız Parkeci Başkana Çıktı"

Rize’nin Ardeşen İlçesi Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, nüfus sayımı ile ilgililerin görevlerini yapmadığını savunarak Ardeşen ilçe merkezinin nüufsunun 40 bin olduğunu iddia etti.

Rize’nin Ardeşen İlçesi Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre 40 bin olması gereken ilçe nüfuslarının 28 bin 600 olarak belirlendiğini hatırlatarak, nüfus sayımı ile ilgili hiç kimsenin görevini doğru yapmadığını söyledi.

ARDEŞENLİNİN AYAĞINI ÇAMURDAN KURTARDIK ADIMIZ PARKECİ BAŞKANA ÇIKTI

Rize Basın Merkezi’ni ziyaret eden Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Sinan, 11 yıl içerisinde Ardeşen’de 800 bin metre beton parke döşediklerini ifade ederek “Ardeşen’de toprak zemin kalmadı. Adımız parkeci başkana çıktı. Ardeşenliler’in ayağını sudan çamurdan kurtardık. Toprak zemin kavramını ortadan kaldırdık. 3.5 metre genişliğinde olan mahalle yollarını 7 metre genişliğine çıkartarak 26 kilometre yol yaptık. Çalışma maliyetlerimizi düşürmek için beton santrali, parke fabrikası ve mıcır tesisi kurduk. Araç parkımızı tamamen yeniledik” dedi.

BELEDİYELER İŞ KAPISI DEĞİL HİZMET KAPISIDIR

Belediyelerin iş kapısı olmadığını, belediyelerin hizmet kapısı olduğunu kaydeden Sinan, “Göreve geldiğimde 100 olan personel sayısını emekli olan personellerle birlikte 70’e indirdik. Azalan personel masrafımızla doğan geliri hizmetlerimizde kullanıyoruz“ diye konuştu.

Belediye Başkanı Mümtaz Sinan nüfus sayımı ile ilgili kişilerin görevini yapmadığını belirterek, “Son yapılan Adrese Dayalı Nüfus Sayımı verilerine göre ilçemizin şehir nüfusu 28 bin 600 olarak açıklandı. Yapmış olduğumuz bir araştırmada ilçe merkezinde bulunan ilköğretim okullarında eğitim öğretim gören bin 222 öğrencinin ikametlerinin ilçe merkezinde olmadığını tespit ettik. Bu rakam 5 ile çarpıldığında 7 bin 500 oluyor. Su abonelerimize baktığımızda ise ilçe merkezimizin gerçek nüfusunu 40 bin olarak tahmin ediyoruz. Nüfus sayımı ile ilgililer görevlerini yapmıyor. Resmi işlemlerde ikametgah zorunluluğu olmasına rağmen bir çok kurum buna dikkat etmiyor. Bu konuda insanlarımızın da dürüst olması gerekir. Hizmet aldıkları yere olan bu borçlarını ödemeliler. Nereden hizmet alıyorlarsa orada ikamet adreslerini bildirsinler” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.