Afet İşleri Müdürü Yılmaz Bilgiler Verdi

Afet İşleri Müdürü Yılmaz Bilgiler Verdi

Rize de 24 Eylül günü meydaha gelen sel sonrası başta Rize merkez olmak üzere bazı ilçelerde maddi hasarlar oluşmuş bir vatandaşımız da toprak altında kalarak hayatını keybetmişti.

Yaşana afet sonrası ekipler çalışma başlatmış bakanlar incelemelrdebulunmuş ve esnafın maddi zararı tesbit edilmeye başlanmış, oturulmaz evler tesbit edilmiş yıkılması gerekenlere ise yıkılabilir raporu verilmişti.

Özellikle esnafın maddi kaybı ve belediyelerin alt yapı için gerekli olan maddi miktarlar hakkında açıklamalarda bulunan afet ve acil İşler durum müdürü seyfettin yılmaz  tesbitlerin devam ettiğini 723 konutu incelediklerini 65 konutun boşaltıldığını söyledi.Yılmaz ayrıca Rize, Kalkandere, Çaykent, Derepazarı,Yolbaşı,Muradiye belediyeleri nin alt yapı toplam bedelleri nin  10 milyon 711 tl yi bulduğunu maliye bakanlığından gelen parayı belediyelere göndereceklrini söyledi.

Yılmaz en çok zarar gören esnafın ise zarar tesbiti nin şuana kadar 5milyon 810 bin tl zararları olduklarını kesin tesbit yapıldıktan sonrada bunu ilgili bakanlıktan talep edeceklerini söyledi.

Yılmaz ayrıca gündoğduda hak sahibi olupta henüz anahtarlarını almayan 14 kişiye de çağrıda bulunarak biran önce bize uğrayıp anahtarlarını alsınlar dedi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.