Afetin yıldönümünde konutlar hazır

Afetin yıldönümünde konutlar hazır

Gündoğdu Beldesi`nde geçen yıl 26 Ağustos tarihinde meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde evlerini kaybeden afetzedeler için yapılan binalar, afetin yıldönümünde hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışma başlatıldı.

Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, afet sonrası beldede 168 eve oturulamaz raporu verildiğini hatırlatarak, sel ve heyelanlar sonrası hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından afet konutlarının yapımı için çalışma başlatıldığını belirtti. Veliköy yolu üzerinde 14 dönümlük arazi üzerinde geçen yıl Aralık ayında konutların yapımına başlandığını ifade eden Kopuz, şöyle konuştu:

6 blok halinde 172 daire olarak planlanan konutların yapımı tamamlandı. Afet konutlarının arsasına 2 milyon 428 bin lira, inşaat bedeline ise 10 milyon 650 bin lira verildi. Brüt 100 metrekare olan konutlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Konutlar önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Afetzedeler, alacakları konutların bedelini 2 yıl sonra başlamak üzere 20 yılda ödeyecek.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.