Ağaç Kütüğünden Bahçıvan Heykeli

Ağaç Kütüğünden Bahçıvan Heykeli

Artvin'li heykeltraş sanatçısı Süleyman Can, Artvin Belediyesi ile ortak çalışmayla gerçekleştirdiği "Bahçıvan Heykeli" görenlerin dikkatini çekiyor.

Artvin'in Cumhuriyet Caddesi Askerlik Şubesi karşısına konuşlandırılan "Bahçıvan Heykeli" vatandaşların ilgisini çekerken sanatçı Can, heykeli 25 günlük bir çalışma sonucu yaptığı söyledi.
Can, bahçıvan heykelinin ilkini yaptığı 2 tane daha yapacağını belirterek" 210 santimetre yüksekliği 80 santimetre genişliği olan heykel, tek parça halinde ladin kütüğü yontularak yapıldı. 25 günde yapımı tamamlanan heykele 20 kilogram çivi kullanıldı. Heykelin eldiven, çizme ve şapka metal sac şekillendirilerek yapıldı. Metal üzerinde öngörülen pas zaman içinde kendisini göstererek tasarlanan asıl rengine kavuşacaktır. Ahşap kısmının üzeri yağmura karşı yıllarca dayanabilecek koruyucu ile kaplandı. Şehrin muhtelif yerlerine konacak olan diğer iki heykel çalışmalarından yakında Artvin halkıyla paylaşacağım. Artvin Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Artvin’e yakışan şekilde güzel heykeller ilimizin görünümüne katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.