Ak Gençlik'te Nöbet Değişimi

Ak Gençlik'te Nöbet Değişimi

Bakan Hayati Yazıcı'nın katıldığı AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Kongresi'nde başkan değişikliğine gidilirken İshak Alim görevini kongrede başkan seçilen Abdülkerim Yazıcı'ya devretti.

AK Parti Rize Genlik Kolları 3. Olağan Kongresi, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı Erdem Sürmen'in divan başkanlığında tek liste olarak girilen kongre sonunda AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanı İshak Alim görevini kongrede başkanlığa seçilen Abdülkerim Yazıcı'ya devretti. Kongre sonunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Gençlik Kolları Eski Başkanı İshak Alim'e plaket verirken İshak Alim de Bakan Yazıcı'ya teşkilatın hediyesini sundu.

AK Parti  Rize İl Gençlik kolları 3. Olağan kongresi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize İl Teşkilatı üyeleri, AK Parti Rize Kadın Kolları üyeleri, AK Parti Rize Gençlik Kolları üyeleri ve misafirlerin katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.



3. Dönem AK Parti Rize Gençlik kolları başkanının belirlendiği kongrede konuşma yapan AK Parti Rize Gençlik Kolları Eski Başkanı İshak Alim, 2008'de teslim aldığı görevi bugün devrederken yaşadığı mutluluğu dile getirirken "AK Parti gençliğinin siyasal kimliğine uygun olarak iki temel kişilik yapısı bulunmaktadır. Bunlar: Muhafazakarlık alanına denk düşen: Değerler, İnanç, Kültür birleşiminde şekillenen: Anlayış, seziş, idrak, şuur, bilinç hissetme, kavrama: Demokratlık alanına düşen: Saygı, Hoşgörü ve Edep ile içerik kazanan: Davranış, hareket, eylem, söylemdir." diye konuştu.

İshak Alim, AK Parti'nin gençliğe ne derece önem verdiğini vurgularken "2001 öncesinde ülkemizde gençlik itilen pozisyonundayken, AK Parti'nin gençlik tasavvuru, teknolojiyi iyi kullanabilen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen ve bir kaç yabancı dille tanışık olan, gelişime açık, yaratıcı fikirlere sahip olan vakur bir gençlik 'daha dünkü Çocuk' yaklaşımıyla gençlerin siyaset kurumunun dışına itilmesi ve bireysel manada ise gerçeklerin sadece bir oy olarak değerlendirilmesine şiddetle karşı çıkan bir siyasi anlayış." ifadelerini kullandı.



Kongrede konuşma yapan Rize Milletvekili Nusret Bayraktar; "Gençlere değer vermenin sadece sözde değil icraatla göstererek onun geleceğine yönelik ufku karartmaktan kaçınmalıyız. İstanbul'da milli Türk talebe birliğinde daha henüz lise çağlarında yönetimde olan başbakanımızla Beyoğlu gençlik kolları başkanı olduğu dönemde çalışma fırsatı buldum. onun bütün ufku geleceğe yönelik bugünleri görüyor olmasını şimdi anlıyorum. Genç nesildeki kardeşlerimiz de gelecek ufkunu açarak kimsenin ayağına karpuz kabuğu koymadan istikbal vaat eden kardeşlerimizin yolunu açmaya yönelik bir birlerine yardımlaşama ve dayanışma  duygusu içerisinde çalışarak gösteriyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar kongrede yaptığı konuşmada; "sevgili çok şanslısınız, çünkü dünyaya yön veren büyük usta sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinde siyaset yapacaksınız. Gençleri baş tacı yapan bir partide siyaset yapacaksınız. Rize'mizde yaşayan tüm gençlerin bir tek kişi dışarıda kalmayacak şekilde AK Partili olma hakları vardır. Bunları siz sağlayacaksınız. Şuana kadar AK Partiyi tanımayan geçleri AK Partili siz yapacaksınız. Bunu da en iyi şekilde yapacak olan sizlersiniz. Yani yapacak çok işiniz var." diye konuştu.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı katıldığı kongrede, "Bu kongreler AK Parti olarak teşkilat yapımızın ne denli disiplinli ne denli güçlü olduğunun apayrı bir göstergesidir. Partilerin yapısı açısından kongreler önemlidir. Kongreler gerçekten AK Parti için sıradan merasimlerden değil öyle olmaması gerekir. Kongreler geçmişte yapılanların muhasebe edildiği gelecekte yapılacakların vizyon çerçevesinde değerlendirildiği arenalardır. Biz Türkiye'de hatta dünya ölçeğinde ele aldığımızda en büyük teşkilata sahip partiyiz." şeklinde konuştu.



AK Parti olarak gençlik kollarına ayrı bir önem verdiklerini belirten Hayati Yazıcı; "Bizim kadın ve gençlik kollarımız göstermelik değildir. Diğer siyasi partilerde de kadın ve gençlik kolları var.  Ama takip edin onların ana kademe kongrelerini yaparken dahi bu kadar kalabalık toplandığını göremezsiniz. Kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi gerektiği şekilde planlıyor ve bunları inşa ederek teşkilat dinamizmini sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.