AK Parti İkizdere İlçe Kongresi

AK Parti İkizdere İlçe Kongresi

AK Parti İkizdere İlçesi 4. Olağan Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

AK Parti İkizdere ilçesi 4. olağan kongresine Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize İl Başkanı Hikmet Ayar,İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları, Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer ve çok sayıda partili katıldı.

Kongreyi yürütmek üzere Divan Başkanlığına Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı, Başkan yardımcılığına İl Sekreteri Erdal Genç, Katip üyeliklerine ise Yeter Baş, İpek Acarakçay ve İbrahim Yılmaz seçildi.

Tek listeyle girilen seçimde mevcut İlçe Başkanı Ali Fuat Yıldırım görevi yeni İlçe Başkanı Yaşar Kara ve yönetimine devretti.



Rize Milletvekili Hasan Karal kongrede yaptığı konuşmada Rize ve İkizdere İlçesi için büyük öneme sahip olan Ovit Tüneli Projesine değinerek "1970 yılından beri konuşulan Ovit Tüneli projesi bir çok siyasi partinin seçim propagandasında kullanılmış ama malesef bu projeyle ilgili tek bir çizgi dahi Karayollarının arşivine çizilmemişti. 40 yıldır konuşulan ama bir türlü gerçekleştirilemeyen Karadeniz'i, Doğuya, Güney Doğuya hatta Orta Doğu ve Kafkasyaya bağlayacak olan Ovit Tüneli Projesi bizim hükümetimiz döneminde hayata geçiyor." şeklinde konuştu.

jpgTürkiye'de 4 tane büyük kalkınma idaresi başkanlığının olduğu ve bunlardan en aktif hareket eden idarenin Komisyon Başkanlığının da kendisinin yaptığı Doğu Kalkınma İdaresi Başkanlığı olduğunu kaydeden Rize Milletvekili Nusret Bayraktar " Turizmi çeşitlendirmek adına kurulan bu organizasyon; deniz, kum ve güneş üçgeninin dışındaki yayla, dağ, kış, termal, su sporları ve kongre turizmi gibi bir çok turizm alternatiflerini oluşturacak. Bölgeyi hem yatay hem de dikey olarak birbirine bağlayacak olan bu proje; kısa, orta ve uzun vadede 5 yıl için hazırlanan projede 90 bin, 8 yıl için hazırlanan projede 150 bin gencin iş bulabileceği yılda 2 milyon turistin geleceği, 2 milyar doların bölgede kalabileceği bir projedir. İnşallah İkizdere'miz de bu turizm projesinden hak ettiği payı alacaktır" dedi.



İl Başkanı Hikmet ayar ise yaptığı konuşmada 12 Haziran 2011 seçimlerinin Rize için önemli bir tarih olduğunu belirterek "Rize siyasetinde hiç bir partiye nasip olmayan bir halk desteği aldık. Rize genelinde yüzde 69, İkizdere ilçemizde de yüzde 82 gibi bir oy oranı bir partiye verilmiş en büyük destektir. Bu başarı sağlayan bütün teşkilat mensubu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ama Sayın Başbakanımızın da dediği gibi her başarılı sonucun daha iyisi olabilir. Dolayısıyla yeni seçilecek olan İkizdere teşkilatımız alınan yüzde 82 oyun dışında kalan yüzde 18 oyu da alarak bu çıtayı daha da yükselteceklerine gönülden inanıyor ve kendilerine başarılar diliyorum." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.