AK Parti'nin Somali hedefi

AK Parti'nin Somali hedefi

AK Parti'nin 10. kuruluş yıldönümü bugün, sade programlarla kutlanacak.

AK Parti'nin 10. kuruluş yıldönümü, bugün yapılacak sade programlarla kutlanacak. İftar saatinde yapılacak etkinliklerde, açlık nedeniyle 5 milyon insanın ölümle karşı karşıya olduğu Somali için yardım çağrıları yapılacak. İstanbul'da 100 bin yardım SMS'i gönderilmesi hedefleniyor.

AK PARTİ NASIL KURULDU?
AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyasal hayatında yerini aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığındaki partinin kurucu üyeleri arasında Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ali Babacan, Binali Yıldırım, İdris Naim Şahin, Hayati Yazıcı, Cüneyd Zapsu, Murat Mercan, Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler bulunuyordu. Partinin amblemi Türkiye'de 7 bölgeyi temsilen 7 ışık saçan "ampul", sloganı ise "Karanlığa kapalı aydınlığa açık" olarak belirlenmişti.

SADE BİR KUTLAMA YAPILACAK
Daha önce, 5 yılda bir kutlama yapılması kararı alan AK Parti, kuruluşunun 10. yılı nedeniyle bugün tüm illerde sade, şaşaadan uzak programlar düzenleyecek. Bu çerçevede 81 ilde il başkanlıkları iftar programları organize edecek. Bu programlara bakanlar, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve milletvekilleri iştirak edecek. İftarın ardından, konuşmalar ve sohbetler yapılacak. Bu programlarda, AK Parti'nin kuruluşu ile ilgili belgesel izlettirilecek ve "2023 Vizyonu" anlatılacak.

Başbakan Erdoğan da bugün Ankara İl Başkanlığı'nın düzenleyeceği iftar yemeğine katılacak ve burada yapacağı konuşmada, AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıldönümü ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

AYNI ANDA SMS GÖNDERECEKLER
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ise Bayrampaşa Stadyumu'nda "Vefa İftarı" düzenleyecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılacağı kutlamalarda Somali'ye 100 bin yardım SMS'i gönderilmesini hedefleniyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun, iftar öncesi stadyumda bulunanlardan ve İstanbul'un 39 ilçesinde iftar için bir araya gelen 100 bini aşkın teşkilat mensubundan Somali için aynı anda yardım SMS'i göndermelerini isteyecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.