Ameliyat edilen hastanın karnında pens unutuldu

Ameliyat edilen hastanın karnında pens unutuldu

Çorum Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilen bir gencin karnında pens unutulduğu ortaya çıktı.

 Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Nisan ayında çıkan bir tartışma bıçaklanan Abdulbaki Babaoğlu , Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan Babaoğlu, ameliyat a alındı. 3 gün yoğun bakımda tedavisi süren Babaoğlu, 15 gün sonra hastaneden taburcu edildi.

Bir süre sürekli karın bölgesindeki ağrı ve batma nedeniyle doktora başvuran Babaoğlu'nun çekilen röntgeninde karnında pens olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine şoka giren Babaoğlu ve ailesi hastane personeli ve ameliyata giren doktor İ.Y. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Babaoğlu, ağrılarının artması üzerinde üzerine dün özel bir hastanede ameliyata alınırken, karnından çıkarılan pense ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konuldu.

Olay hakkında açıklama da bulunan baba Osman Babaoğlu, 6 ay önce çıkan bir kavgada bıçaklanan oğlunun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirterek, “3 gün yoğun bakımda olmak üzere 15 gün hastanede yattı. Ameliyattan sonra bu 15 günlük süre içerisinde 10 defa röntgen çekildi ve herhangi bir şey görünmedi. Çocuk taburcu olduktan sonra karnımda bir şey var dedi. Biz yaradandır dedik. Hatta adliyeye gittiğinde x-ray cihazları ötüyormuş. Biz çocuğun iyi olması için karnına metal birşey koydular diye değerlendirdik. Yarası iyileşsin diye bir şey koydular sandık. Ama en son gece hastaneye gidiyor röntgen çektiklerinde bakıyorlar ki pens çıkıyor”dedi.

Bunun üzerine hastaneye giderek röntgen istediklerini öne süren Babaoğlu, röntgen olmadığı belirtilerek, kendilerinin özel doktora yönlendirildiğini ileri sürdü. Çocuğunu özel bir hastaneye götürerek röntgen çektirdiğini dile getiren Babaoğlu, röntgende çocuğunun karnında pens olduğunun çıktığını açıkladı.

Röntgen filmini inceleyen doktorun durumu önce söylemek istemediğini anlatan Babaoğlu, “Doktor görünce önce söylemek istemedi. Bizimde haberimiz yoktu. Röntgende görünce şok olduk. Unutulması mümkün değil. Cumartesi günü çocuğun karnı şişti. Bizde acilen çocuğu ameliyata aldırdık. Ameliyatta alınan pens polis tarafından savcılığa götürüldü. Savcıda ayrıca bir röntgen çektirdi o röntgen de orda. Hastane ve personeli hakkında suç duyurusunda bulundum. Sorumluların bulunmasını istiyorum. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağım.

Ameliyat sırasında karnında pens unutulduğunu öğrenince şoka olan Abdulbaki Babaoğlu ise, “Röntgene gidip hastaneden eve geldiğimde doktor İ.Y aradı. Beni odasına götürdü. Kanaman var dedi. Kanamanı durdurmak için bir parça taktık, o yerinden oynamış dedi. Sonra bu aleti apandisit ameliyatı olanlara takıyoruz dedi. Kanamayı durdurmak için. Küçük bir operasyonla alacağız dedi. Hastanede kalmamı istedi, yatmak istemedim. Israr etti. Sonra çıktım. Röntgen çekindim baktık pens. Röntgeni doktora gösterdim niye yalan söylediğini sordum. Ben parça olduğunu sanıyordum. Alacağız falan dedi. Tartışma yaşadık. Sonra hastane yetkililerin yanına gittim onlarda ilgilenilmedi” ifadelerini kullandı.

Şimdi daha kötü olduğunu ve yerinden kalkamadığını belirten Babaoğlu, “Doktorlardan davacı ve şikayetçiyim. Suç duyurusunda bulunduk.Cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.